Kersentuin pakt Zilveren Champignon

Kersentuin pakt Zilveren Champignon

Restaurant De Kersentuin uit Amsterdam heeft de Zilveren Champignon in de wacht gesleept. Chef-kok Marcel de Leeuw en gastheer Joost Verhoeven wonnen ...

Marcel de Leeuw was kort na de bekendmaking van de prijswinnaars tijdens de Horecavakbeurs in Den Bosch nog beduusd van zijn triomf. ‘Dit is ongekend en onverwacht. Echt geweldig. Dat wordt groot feest vanavond en morgen natuurlijk weer om tien uur aan het werk. Ik ben nu vier maanden chef-kok bij De Kersentuin (opvolger van Michel van der Kroft, red.) en het is geweldig om deze prijs te pakken, samen met Joost.’

Foutloos
Gastheer Joost Verhoeven, die de titel Contente Mens pakte, kon het een kwartier na de prijsuitreiking nog maar niet bevatten. ‘Ik besef het nog niet echt. Er staat zoveel druk op zo’n wedstrijd. Je moet foutloos zijn en aan de wensen van de chef voldoen.’

‘Ik heb vorig jaar als toeschouwer heel goed gekeken naar deze wedstrijd. Vervolgens hebben we drie maanden keihard getraind’, aldus de 22-jarige Verhoeven, die bij De Kersentuin werkt sinds Cas Spijkers er zijn maandrestaurant Chez Cas draaide een half jaar geleden.

Stylingprijs
De Kerstentuin pakte tijdens de 22e editie van de Zilveren Champignon/Contente Mens ook de Robert ten Hoope Stylingprijs. De Innovatieprijs ging naar kok Jeroen Bos en gastheer Guido Lenting van Restaurant De Zwethheul in Schipluiden. De Leeuw is na Toin Smulders en Huub Biro de derde kok die de Zilveren Champignon twee maal op zijn schrijft.

Zie ook:
Twee uitgebreide fotoverslagen

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.