Topkok Ron Blaauw wil 't Gooi in

Topkok Ron Blaauw wil 't Gooi in

Topkok Ron Blaauw noemt de Gooi- en Vechtstreek een interessant gebied om te ondernemen. De sterrenkok zegt zich in het gebied te oriënteren. Sinds kort heeft hij in Loenen aan de Vecht een brasserie geopend.

Dat meldt de Gooi- en Eemlander. ‘Ik ben me al voorzichtig aan het oriënteren’, meldt Blaauw de regionale krant. Wat hij er precies zoekt en waar, is vooralsnog niet bekend.

Wel is duidelijk dat hij met zijn nieuwe brasserie ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht een ander niveau nastreeft dan zijn topzaak in Ouderkerk aan de Amstel. ‘Het is absoluut niet mijn bedoeling om er een sterrenrestaurant van te maken. Ik streef naar een laagdrempelige brasserie, met een warme sfeer. En allemaal niet te ingewikkeld’, aldus Blaauw.

De chef-kok van het nieuwe ’t Amsterdammertje is de Fransman Alex Bazard. Blaauw begeleidt Bazard op afstand vanuit Ouderkerk aan de Amstel. Naast zijn eigen restaurant is Blaauw deze periode van het jaar ook actief als kok voor Palazzo.

Zie ook:

Ron Blaauw trilt van tweede ster (25-11-2005)

Ron Blaauw wil t Gooi in