Dineren in een zwevende mand

Dineren in een zwevende mand

Zwevend dineren op een kilometer hoogte in de mand van een een ballon waarin vers wordt gekookt. Dat kan sinds kort. Chef-kok Carlo Chantrel en Roland Peijnenburg van restaurant De Zwaan in Etten-Leur maken dat samen met ballonvaarder Ad Haarhuis mogelijk.

De branders van de heteluchtballon worden voor kookdoeleinden gebruikt. Het culinaire ballonarrangement kost € 275,- per persoon. Het gezelschap moet minimaal uit tien mensen bestaan.

Deze week steeg De Zwaan voor het eerst op. De tochten duren ongeveer één uur. Het ‘koken’ aan boord blijft beperkt tot een variant op de barbecue. Dat neemt niet weg dat de gasten mogen rekenen op exclusieve gerechten en wijnen.

Tijdens de vlucht worden onder meer kersen geflambeerd in de brander. Ballon-koken is ook een beetje circus, zo meldt de verslaggever van BN/ De Stem, die van het arrangement gebruik maakte.

Het is overigens niet de eerste keer dat er in een luchtballon wordt gekookt. Eerder deed Meesterkok Angelique Schmeinck dat.