Medewerkers kunnen nu zelf barista zijn

Douwe Egberts Professional introduceert een koffie- en theecorner voor op kantoor: D.E Coffee Kitchen. Met deze geautomatiseerde ‘koffiebeleving’ kunnen medewerkers zelf barista zijn, aldus DE.

Met D.E Coffee Kitchen beantwoordt het bedrijf de vraag naar kwalitatieve koffie en thee op het werk. De koffiecorner, met kwaliteitskoffie en -thee voor een aantrekkelijke prijs, wordt volledig beheerd en geëxploiteerd door Douwe Egberts Professional.

D.E Coffee Kitchen vervult een rol naast de gebruikelijke gratis koffie- en theevoorzieningen. De corner wordt vanaf dit jaar geplaatst bij een aantal grote zakelijke klanten, zoals onderwijsinstellingen, ziekenhuizen en ondernemingen.

Werkomgeving

‘De werkomgeving wordt steeds minder een kantoor en steeds meer een plek waar medewerkers zich thuis willen voelen. Een inspirerende omgeving waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en comfort’, aldus Frans Saelman, algemeen directeur van Douwe Egberts Professional in Nederland. ‘De koffie- en theekwaliteit die men thuis of in horeca gewend is, wil men ook op het werk ervaren. Deze ontwikkelingen hebben tot gevolg dat koffieliefhebbers meer verwachten van een kop koffie en ook bereid zijn hiervoor te betalen. Met D.E Coffee Kitchen creëren wij in het zakelijk segment de ultieme koffiebeleving op het werk. D.E Coffee Kitchen is geboren uit liefde voor de beste koffie en thee en maakt barista-kwaliteit op het werk mogelijk.’

De machine

De espressomachine uit de corner, de D.E Barista Professional, die Douwe Egberts Professional samen met het Zwitserse merk Schaerer ontwikkelde, brengt barista-kwaliteit naar het werk, aldus DE. ‘Het apparaat is in staat met drie verschillende, door de koffiemeesters van D.E geselecteerde espressoblends, een enorm gevarieerd aanbod aan koffies te zetten.’

De machine biedt naast de bekende koffievariaties ook een aantal bijzondere smaken siroop zoals Vanilla, Salted Caramel en Raspberry. Daarnaast biedt de D.E Barista Professional ook koude dranken zoals een koude latte mac-chiato of koude chai latte, maar ook een bijzondere selectie van Pickwick Slow Tea.