Zelfmoord baas 'Landis-restaurant

Zelfmoord baas 'Landis-restaurant

Restauranteigenaar David Witt, schoonvader van de omstreden wielrenner Floyd Landis, heeft zelfmoord gepleegd. Witt opende begin dit jaar Fifth and Hawthorn's restaurant in San Diego, de woonplaats van Landis die in juli de Tour de France won maar werd betrapt op het gebruik van doping. Het restaurant staat vol met Landis-memorabilia.

De 57-jarige Witt schoot zichzelf een kogel door het hoofd in zijn auto. De auto stond niet ver van het restaurant geparkeerd. Waarom Witt tot zijn daad overging, is niet bekend. Witt was trotst op zijn fietsende schoonzoon en sierde zijn eetgelegenheid op met Landis-memorabilia.

Witt en Landis kenden elkaar van het wielrennen. Ze hadden dezelfde coach en werden in 1998 huisgenoten. Witt stelde Landis voor aan diens toekomstige vrouw Amber, een dochter uit een eerder huwelijk van Witt. Witt was afgelopen zomer in Parijs om getuige te zijn van de overwinning van Landis. Enkele dagen na de Tourzege werd bekend dat Landis doping had gebruikt, waardoor hij uit de einduitslag werd geschrapt.