Hans Rijnierse wint 'eigen' Veneca-award

Hans Rijnierse wint 'eigen' Veneca-award

De Veneca-award kent dit jaar een verrassende winnaar. Veneca-voorzitter Hans Rijnierse zelf mocht de trofee op het 24ste Veneca Jaardiner in ontvangst nemen. Het kwam ook voor hem als een donderslag.

Na winnaars als Wouter Bos, Ruud Lubbers, Sybilla Dekker en Jan-Peter Balkenende nam het bestuur het initiatief tot de uitreiking van de award aan Hans Rijnierse. 'Met inzet, energie, vasthoudendheid en zijn fantastische netwerk heeft hij de branche op de kaart gezet', aldus bestuurslid Teun Verheij, algemeen directeur van Albron.

Vervolgens bleek dat het chique en altijd verrassende Veneca-Jaardiner straks 'waarschijnlijk' tot het verleden behoort. 'Het kan zomaar zijn dat we het anders gaan doen', zei Verheij tot de 180 aanwezigen in het Haagse Openbaar Vervoer Museum De Remise. Daarmee zei hij niet dat Rijnierse aan zijn laatste jaar bezig is als voorzitter, maar dat werd ook niet ontkend. Duidelijk werd dat Rijnierse de motor is geweest achter de jaardiners waar Veneca-leden en relaties, gekleed in galakostuums, zich altijd prima vermaakten.

Gezondste bedrijfsrestaurant

Hans Rijnierse lanceerde in het museum plannen voor het gezondste bedrijfsrestaurant. Ook de mede-gastheer van het Jaardiner, het Verbond van Verzekeraars, ondertekende een beleidsstuk dat in het  teken stond van 'Een gezond leefpatroon op het werk loont!'.

Samen met het Verbond van Verzekeraars sloot Veneca zich met de ondertekening van 'Alles is gezondheid' aan bij het Nationaal Programma Preventie van het ministerie van VWS in het bijzijn van staatssecretaris Van Rijn.