Kok Desvignes kreeg met zijn overwinning de gouden trofee van de Bocuse d’Or, genoemd naar de Franse kookgrootheid Paul Bocuse. Daarnaast krijgt hij 20.000 euro overgemaakt op zijn bankrekening. Denemarken, met kok Rasmus Kofoed, incasseert met de tweede plaats 15.000 euro. Frank Giovanni won namens Zwitserland 10.000 euro.
Ministerie van Defensie
Winnaar Fabrice Desvignes is sinds 1999 assistent chef van restaurant Présidence du Sénat in Parijs. Hij begon zijn kookcarrière in 1993 als commis bij George Blanc in Vonnas. Daarna werkte hij voor het Ministerie van Defensie in Parijs, bij Hôtel Beau Rivage in het Zwitserse Geneve, bij Bernard Ravet in Vuffles-the-Château eveneens in Zwitserland, en bij La Tour du Roy in Vervins.
Extra Prijzen
Twee extra prijzen werden in de wacht gesleept door Japan. Ook Sven Erik Renaa voor Noorwegen, Markus Aujalay voor Zweden en Chang Yung Lua voor China pakten extra prijzen.