Branche krijgt Wildacademie

Branche krijgt Wildacademie

De horeca krijgt er een gespecialiseerde opleiding bij. Speciaal voor het bereiden van wild is de Nationale Wildacademie opgericht. Eind deze maand wordt de opleiding gepresenteerd aan het publiek.

De Nationale Wildacademie is een initiatief van de Koninklijk Nederlandse Jagersvereniging (KNJV), de Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren en De Echoput, het Gelderse restaurant van smaakprofessor Peter Klosse.

‘De wildacademie gaat cursussen organiseren over de bereiding van wild. De reden daarvoor is dat de bereiding van wil nauwelijks nog in de reguliere koksopleiding aandacht krijgt. Wildspecialist en Meesterkok Theus de Kok is de projectleider’, laat Peter Klosse weten.

Het ROC Aventus in Apeldoorn gaat in eerste instantie de cursussen verzorgen. De nieuwe Wildacademie wordt op 29 oktober gepresenteerd. Dat gebeurt tijdens het jaarlijkse nationale wilddiner. Tijdens dit diner wordt tevens de winnaar van de nieuwe culinaire wedstrijd Grand Prix Mondivin bekendgemaakt.

Zie ook