Topkoks aan de whiskey

Topkoks aan de whiskey

Een dertiental topkoks gaat op zaterdag 24 maart bij restaurant Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel Iers rundvlees en whiskey proeven. De brigade van Blaauw zal de gerechten bereiden.

Speciale gast

Als speciale gast komt Brian Nation naar de lunch. Nation is master destiller van de Jameson Midelton Distillery. Hij zal de koks de beste whiskeys van dit huis laten proeven.

Internationaal

De koks die deelnemen aan de Ierse vlees en whiskey-workshop zijn lid van de Chef’s Irish Beef Club. Deze is in 2004 is opgericht door Bord Bia, de Irish Food Board. Het is een internationaal forum van chef-koks die liefhebbers zijn van Iers rundvlees. De club heeft afdelingen in Nederland, Engeland en Frankrijk.

Sterrenchefs

In de Nederlandse afdeling van de Irish Beef Club zitten sterrenchefs als Lucas Rive (De Bokkedoorns, Overveen), Edwin Kats (La Rive, Amsterdam), André van Doorn (Kasteel Heemstede, Houten) en Robert Kranenborg (Le Cirque, Scheveningen).