Kranenborg trots op derde generatie

Kranenborg trots op derde generatie

De ontwikkelingen op gastronomisch gebied van de laatste tien jaar betitelt Robert Kranenborg van restaurant Le Cirque in Scheveningen als 'revolutionair.' Hij is te spreken over de derde generatie koks die momenteel in Nederland gezichtsbepalend is. 'Ze hebben hun eigen identiteit, moderne inrichting van de restaurants en kookstijl.

De ene helft van de derde generatie chefs in Nederland kiest bewust voor regionaal koken terwijl anderen voor kosmopolitisch koken. ‘Ik ben trots op hen. Hun nieuwsgierigheid naar nieuwe dingen is revolutionair’, zei de chef, die voor veel koks als culinaire inspirator geldt.

Eigen stijl

Kranenborg deed zijn uitspraken tijdens de culinaire manifestatie ‘Food, Stars en Art’ in The Grand in Amsterdam. Daar was hij een van de drie Nederlandse chefs die deelnamen aan een debat met Franse sterrenkoks over onder meer de stand van de gastronomie.

Cees Helder, de eerste driesterrenkok van Nederland en voormalig eigenaar van Parkheuvel in Rotterdam, viel Kranenborg bij. ‘Chefs moeten een eigen stijl hebben en eigen stroming neerzetten met signature dishes.’

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.