Internationale topkoks over crisis: geen paniek

Internationale topkoks over crisis: geen paniek

Blijf rustig. Raak niet in paniek en ga uit van je eigen kracht. Dat was het advies van een zestal sterrenkoks, samen goed voor rond de veertig Michelinsterren, tijdens een debat op de beursvloer van de Sirha in Lyon op 27 januari.

Het gezelschap met onder andere de Franse driesterrenchef Joel Robuchon, goed voor 25 sterren in totaal, Thomas Keller (USA) en Rene Redzepi (Denemarken) spraken over de economische crisis die wereldwijd woedt.

De Deense chef gaf aan 25 procent minder omzet te draaien. Hij vangt dit op door dubbele services te draaien in het weekend. ‘Dan hoef ik niemand te ontslaan en compenseer ik tegenvallende bezoeken’.

Keller gaf drie tips: zorg dat je je zaak draaiende houdt, verzorg je gasten en koester je medewerkers. Zijn belangrijkste devies: ‘Raak niet in paniek. Zie de kansen die de crisis biedt.’

‘Ga aan de slag met een innoverend concept en blijf positief’, voegde Robuchon toe.