Topkok Jerry Bastiaan naar Azerbeidzjan

Topkok Jerry Bastiaan naar Azerbeidzjan

Jerry Bastiaan werkt niet langer meer in Dubai. De Nederlandse topkok heeft het oliestaatje verruild voor Azerbeidzjan, een republiek gelegen in de Kaukasus op de grens tussen Oost-Europa en West-Azië.

Bastiaan is nu Corporate Executive Chef bij Azerbaijan Hospitality Company, zo staat te lezen op zijn persoonlijke pagina op LinkedIn.. De Azerbaijan Hospitality Company is onderdeel van Pesha, de grootste investeerder van het land. Pesha heeft onder andere een bouwbedrijf, een bank, reisbureau en sinds vier maanden een hospitality tak.

‘Voor het einde van dit jaar worden er vijf restaurants geopend. 24 april is de eerste; Zakura, een modern Japans restaurant. Tweede project is een Italiaans restaurant in het museum van moderne kunst. Restaurant en keuken zijn klaar, we missen alleen nog personeel, borden, glazen en bestek’, aldus Bastiaan, die in Dubai moest vertrekken omdat er geen werk meer was voor hem.

Bastiaan vervolgt: ‘Dan volgen er nog twee restaurant en een Private Members Club. Eind 2010 1n in 2011 gaan er drie hotels open; JW Marriott, Marriott Beach Resort en een Four Seasons Hotel. Tussendoor moet er een zeer exclusief catering bedrijf opgezet worden voor privévliegtuigen en blijf ik ook nog gewoon koken. De gezelschappen zijn alleen klein en exclusief’.

Aanbiedingen

Recent liet Bastiaan weten dat door de economische crisis het in Dubai niet best gaat. Dubai heeft geen visie, schreef hij aan MissetHoreca.nl. ‘Men leeft van dag tot dag. Gaat het vandaag goed, zijn we allemaal blij. Gaat het slecht, dan nemen we direct maatregelen. Er is hier geen sociale zekerheid’.

Bastiaan werkte in Dubai voor de privéonderneming Capital Club. Recent werden daar vijftig van de 160 mensen ontslagen als gevolg van de crisis. Bij hotels is de situatie nog slechter. Zo heeft het Atlantis Hotel 1.500 van de vierduizend medewerkers op straat gezet. Het prominente Jumeirah hotels heeft tweeduizend van de elfduizend medewerkers ontslagen. ‘Dubai heeft in de afgelopen zes maanden 60.000 arbeidsplaatsen verloren’, schrijft Bastiaan.

Bastiaan laat weten dat na het gedwongen vertrek bij de Capital Club hij nog aanbiedingen heeft gehad uit Dubai, Jakarta en Beiroet. Uiteindelijk koos hij voor Baku, waar hij sinds begin deze maand aan de slag is.