Smulweb en Het Kook College komen met dagelijkse videotip

Pim Haaksman, eigenaar van Het Kook College in Amersfoort , gaat vanaf 2010, dagelijks kooktips in filmvorm presenteren op de site van Smulweb.
Delen:

De video’s op Smulweb zullen elke dag een andere bereidingstip laten zien voor consumenten, afgestemd op het weekritme. Er is sprake van horizontale programmering: zo komt een vaste visdag en in het weekend zal er wat uitgebreider worden gekookt dan door de week.

Om de samenwerking mogelijk te maken, neemt Smulweb een belang van 50 procent in de kookschool van Haaksman in Amersfoort. ,,We hebben daartoe een letter of intent ondertekend’’, laat Haaksman weten die verder ook eigenaar van het pand blijft. ,,Het is voor mij een interessante uitbreiding van mijn activiteiten. Ik kan me zo meer op de consument gaan richten. Smulweb heeft 1,5 miljoen bezoekers per maand.’’

De komende maanden ondergaat Het Kook College een verbouwing. Naast nieuwe keukenapparatuur wordt er een televisiestudio gebouwd in het pand. Daar zullen de tips worden gefilmd. De kookschool blijft verder in bedrijf en zal ook voor verschillende activiteiten van Smulweb worden gebruikt. Begin 2010 moet de verbouwing klaar zijn.

Haaksman is zich nu aan het voorbereiden op de filmtips. ,,Ik moet aan de slag met het bedenken van gerechten.’’ De eigenaar van de kookschool beschikt over ruime camera-ervaring. Hij maakte verschillende televisieprogramma’s voor regionale zenders. Voor Misset Horeca is hij vast panellid aan de rubriek Proefkeuken waarin verschillende producten worden getest door profkoks.