Dit diner wordt geserveerd aan de topleermeesters van gerenommeerde horecabedrijven, waar de studenten tijdens hun opleiding in deeltijd werken.
Onder strenge regie ziet Cas Spijkers erop toe dat de toekomstige Twentse topkoks goed worden opgeleid. Spijkers inspireert en prikkelt de jonge en talentvolle koks om culinaire hoogstandjes te bereiden, zo laat de organisatie weten.
Ook Thérèse Boer, eigenaresse en gastvrouw van de Librije in Zwolle, heeft zich als ambassadeur verbonden aan de Twentse Cas Spijkers Academie. Zij verzorgt een aantal workshops per jaar aan de gastheren en gastvrouwen.
Binnen de Cas Spijkers Academie worden opleidingen aangeboden richting ‘keuken’ en ‘bediening’. Deze vorm van culinair toponderwijs wordt gegeven in De Lutte en in Boxmeer. De Twentse Academie is gevestigd in Hotel Restaurant De Lutt.
Gasten die willen dineren bij de Cas Spijkers Academie kunnen vanaf 20 september reserveren via www.rocvantwente.nl/csa.