Omar Dahak nieuwe chef-kok Cour du Nord

Omar Dahak nieuwe chef-kok Cour du Nord

Omar Dahak is benoemd tot nieuwe chef-kok van Cour du Nord, het restaurant van luxe resort Hof van Saksen in het Drentse Nooitgedacht. Dahak vervangt Marco Philips die twee maanden na het verliezen van de Michelinster is vertrokken.

Dahak werkt al langer voor Hof van Saksen in de rol als hoofdverantwoordelijke voor alle eetconcepten op het park. Vanaf nu gaat hij zich volledig concentreren op Cour du Nord. Waar Philips naar toe is, is onbekend.

De aanstelling van Dahak volgt op het strijdplan van Hof van Saksen om zo snel mogelijk weer de Michelinster terug te krijgen voor Cour du Nord. ‘Het sterverlies in november was een flinke nederlaag voor ons. We hebben besloten om alles in het werk te zetten om de ster zo spoedig mogelijk weer terug te krijgen’, aldus general manager Joost Ligthart van Hof van Saksen.

Omar Dahak kwam in mei 2009 naar Hof van Saksen. Hij werd verantwoordelijk voor alle eetconcepten in het luxe resort. Voor Hof van Saksen werkte Dahak enkele jaren voor ’t Nonnetje in Harderwijk. In die tijd behaalde hij een Michelinster voor ’t Nonnetje.


Misset Horeca Live 31-03-10 Hof van Saksen
. -