Nieuwste driesterrenkok België snel aan top

Nieuwste driesterrenkok België snel aan top

Gert De Mangeleer is de derde driesterrenkok van België. 'Gerechten die bedrieglijk eenvoudig zijn, onder het motto 'simplicity is not simple'. Respect ...

Dat meldt Standaard.be naar aanleiding van de presentatie van de Michelingids voor België en Luxemburg maandag 21 november tijdens de Horeca Expo in Gent. De Mangeleer voegt zich bij Peter Goossens van het Hof van Cleve in Kruishoutem en Geert Vanhecke van De Karmeliet in Brugge, die eveneens in het bezit zijn van de hoogste beoordeling.

De pas 34-jarige chef heeft maar een paar jaar nodig gehad voor een plek bij de absolute top. In 2002 namen De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens het restaurant over van Guido Francque. In 2006 (voor 2007) ontvingen ze de eerste Michelinster en in 2009 (voor 2010) de tweede.

Brugge place to be

Brugge lijkt de Belgische place to be. Hertog Jan is het tweede restaurant in de stad met drie sterren en De Jonkman kreeg een tweede ster. Le Chalet de la Fôret in Brussel ging eveneens van één naar twee sterren.

Geen enkel tweesterrenrestaurant in België verloor een ster, onze zuiderburen hebben nu vijftien tweesterrenrestaurants. Luxemburg heeft er één: Mosconi in Luxemburg-stad.

Twaalf Belgische bedrijven kregen hun eerste ster en zeven restaurants moesten de ster inleveren. Luxemburg verloor drie sterzaken en kreeg er daarvoor één terug: La Distillerie in Bourglinster.

België en Luxemburg beschikken nu over 118 sterzaken: drie keer drie sterren, zestien maal twee sterren en 99 keer één ster.

De foto komt van de website van De Standaard. Klik hier voor meer prachtige foto’s van Gert de Mangeleer en Joachim Boudens tijdens de bekendmaking van de derde ster.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.