Dat meldt Standaard.be naar aanleiding van de presentatie van de
De pas 34-jarige chef heeft maar een paar jaar nodig gehad voor een plek bij de absolute top. In 2002 namen De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens het restaurant over van Guido Francque. In 2006 (voor 2007) ontvingen ze de eerste Michelinster en in 2009 (voor 2010) de tweede.
Brugge place to be
Brugge lijkt de Belgische place to be. Hertog Jan is het tweede restaurant in de stad met drie sterren en De Jonkman kreeg een tweede ster. Le Chalet de la Fôret in Brussel ging eveneens van één naar twee sterren.
Geen enkel tweesterrenrestaurant in België verloor een ster, onze zuiderburen hebben nu vijftien tweesterrenrestaurants. Luxemburg heeft er één: Mosconi in Luxemburg-stad.
Twaalf Belgische bedrijven kregen hun eerste ster en zeven restaurants moesten de ster inleveren. Luxemburg verloor drie sterzaken en kreeg er daarvoor één terug: La Distillerie in Bourglinster.
België en Luxemburg beschikken nu over 118 sterzaken: drie keer drie sterren, zestien maal twee sterren en 99 keer één ster.
De foto komt van de website van