Wim Klerks wint Wynand Vogel Bokaal 2011

Wim Klerks wint Wynand Vogel Bokaal 2011

Wim Klerks heeft maandag de Wynand Vogel Bokaal op zijn naam geschreven. In Assen tijdens de beurs HorecaEvenTT bleef de ervaren wedstrijdkok Klerks ...

In een deelnemersveld van negen koks wist Klerks met zijn inzending de jury te overtuigen. De opdracht bestond uit twee delen; een moderne koude feestelijke inzending van een wildpaté met gepast garnituur en een begeleidende saus, gepresenteerd als koud hoofdgerecht, voor zes personen op schaal.

Daarnaast kookte hij een viergangendiner met amuse waarbij een aantal ingrediënten verplicht waren gesteld. Dit diner bestond uit een amuse van kalfszwezerik, het voorgerecht van paddenstoelen in een krokant jasje, warm entree van tarbot en koningskrab, het hoofdgerecht van ree met een verrassende saus met besjes en wintergarnituur en een spectaculair dessert van ananas.

De gastronomische hoogstandjes lagen dicht bij elkaar maar Klerks onderscheidde zich door zijn culinaire technieken en smaakexplosies, aldus de jury onder aanvoering van voorzitter en naamgever van de wedstrijd Wynand Vogel.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.