Tweede Thrill Grill voor Robert Kranenborg

Tweede Thrill Grill voor Robert Kranenborg

Robert Kranenborg gaat een tweede Thrill Grill openen. Deze komt in het centrum van Haarlem en opent half april de deuren. Daarnaast zijn er plannen voor nog meer vestigingen van Thrill Grill in Nederland.

De tweede Thrill Grill komt in Haarlem tegenover de Sint-Bavokerk aan de Grote Markt. Deze week start de sloop van het interieur, waarna het wordt opgebouwd tot een Trill Grill zoals de zaak in de Gerard Doustraat in Amsterdam.

'De zaak krijgt dezelfde inrichting en dezelfde menukaart. De inrichting komt van de hand van James van der Velden van Bricks Amsterdam', aldus Kranenborg, die zelf de verantwoording draagt voor de menukaart.

Het onderscheidend vermogen van Thrill Grill is volgens Kranenborg de Josper houtskooloven. 'Onze burgers worden gebakken op houtskool waardoor een lekkere rooksmaak krijgen. We zoeken mensen die de houtskooloven beheersen. Dit vraagt om vakmanschap'.

De eerste zaak in Amsterdam is sinds oktober 2014 open. Kranenborg: 'De vraag naar kwaliteitsburgers is de laatste tijd enorm toegenomen. Dat merken we in Amsterdam heel goed. Het is een goed antwoord op de fastfoodketenburgers. Die lokken je en na een half uur na het eten heb je een onbevredigend gevoel. Maar je wilt je kinderen toch ook een goed stuk vlees geven? Gelukkig zien we veel kinderen met ouders en grootouders in onze zaak'.

Na Amsterdam en Haarlem volgen nog meer vestigingen van Thrill Grill. Kranenborg wil 5 zaken in 3 jaar. 'We hebben een soort van crowdfunding-actie in eigen beheer. Daarmee financieren we de groei. Momenteel wordt er gepitcht voor een derde zaak'.