Kwalitaria test tomatenburger

Kwalitaria test tomatenburger

Kwalitaria overweegt komende zomer een tomatenburger toe te voegen aan haar assortiment. Zo laat Henk Wieland, smaakexpert bij de cafetariaformule Kwalitaria, aan Snackkoerier weten.

'Wij willen ons graag onderscheiden. Deze burger is helemaal vegetarisch', laat chef Henk Wieland van Franchise Friendly Concepts aan Snackkoerier weten. Hij is sinds 1 november 2014 in dienst van formulehuis Franchise Friendly Concepts als smaakexpert. Voor een van de cafetariaformules, Kwalitaria, ontwikkelt hij private label producten.

Tomeato

Een van die producten is de tomatenburger. Kwalitaria test deze nu uit. Inspiratiebron daarvoor is de Tomeato: een vegetarische burger gemaakt van tomaat, broodkruimels en kruiden.

Hommage

Geestelijk vader van de Tomeato is tweesterrenchef Moshik Roth van &Samhoud Places in Amsterdam. Hij lanceerde in 2012 de Tomeato tijdens de Olympische Spelen, liet hij weten daarmee een bijdrage aan goede voeding te willen leveren. Ook wil hij hiermee gastronomie toegankelijk maken voor iedereen. De tomeato is volgens de chef een 'hommage aan McDonald's'. Het lijkt op de cheeseburger maar het is niet gemaakt van vlees maar van tomaat. De Tomeato is te koop in de lounge van &Samhoud Places.