Koks St. Elisabeth ziekenhuis winnen €5000

Koks St. Elisabeth ziekenhuis winnen €5000

Het St. Elisabeth ziekenhuis uit Tilburg heeft op vrijdag 20 maart op de vakbeurs Zorgtotaal in Utrecht de titel het beste Menu van de Zorg 2015 in de wacht gesleept. Het was de tweede keer dat dit ziekenhuis won.

Het ziekenhuis wint hiermee €5000. Marente, de winnaar van editie 2014, werd tweede en  won de Campina Gouden Dessertlepel voor het beste nagerecht en daarmee €1000. Treant Zorggroep behaalde de derde plaats.

Negen teams hebben op 18 en 19 maart tegen elkaar gestreden in de voorrondes. De teams moesten een voor-, hoofd- en nagerecht serveren inclusief een menu in  een afwijkende consistentie en een menu zonder toegevoegd zout. Marente, Treant Zorggroep en St. Elisabeth ziekenhuis wonnen de voorrondes.

In de  finale van 'het beste Menu van de Zorg' op 20 maart tijdens de Zorgtotaalbeurs hebben de koks van het St. Elisabeth ziekenhuis zich van hun beste kant laten zien. Zij hebben bewezen een origineel en smaakvol driegangenmenu te kunnen maken.

De vakjury onder leiding van meesterkok Sjaak Jobse wees het St. Elisabeth Ziekenhuis als winnaar aan. De koks serveerden als voorgerecht een curry met groenten en kabeljauw. Het hoofdgerecht bestond uit gelakt buikspek met honing, mosterd en tijm, een kalfsoester, frisse groenten, krokante aardappels en een soja sesam jus. Als nagerecht serveerden ze een yoghurt-bramenijs, rijstmousse, vanillecrème, bramengel, witte chocoladepoeder en gemarineerde bramen. Het winnende hoofdgerecht wordt opgenomen in het assortiment van Distrivers.

De koks van Marente hebben eervol hun titel van 2014 verdedigd en gaan naar huis met een tweede plaats en de prijs voor het beste nagerecht: de 'Campina Gouden Dessertlepel'. Zij winnen met hun 'foute appeltaart' €1000.

Het beste Menu van de Zorg werd dit jaar voor de zesde keer georganiseerd door Distrivers. Topkok Pierre Wind was wederom presentator.