Wapen van Heeckeren in Hummelo failliet

Wapen van Heeckeren in Hummelo failliet

Het Wapen van Heeckeren in Hummelo, een van de bedrijven van de bekende kok Eric van Veluwen, is dicht. Exploitant Eric van Veluwen heeft zelf het faillissement aangevraagd.

De sluiting van het horecabedrijf in het buitengebied van Hummelo wordt door het bedrijf zelf gemeld op Facebook. 'Helaas is het Wapen van Heeckeren vanaf 5 maart gesloten. Wwe bedanken al onze gasten voor het vertrouwen in de afgelopen twee jaar. Heeft u gereserveerd, dan verwelkomen we u graag op de Keuken van Hackfort in Vorden', luidt de boodschap.

Van Veluwen laat in een toelichting weten dat twee oorzaken de reden zijn van het faillissement. 'Als eerst hadden we een valse start toen de bank de helft van de financiering niet verstrekte. Daarnaast hadden we te hoge kosten. Met name de energiekosten waren te hoog. 30.000 Euro energiekosten per jaar, dat is 100 euro per dag, was echt te hoog', aldus Van Veluwen.

Het personeel van Wapen van Heeckeren wordt voor zover mogelijk onder gebracht bij De Keuken van Hackfort in Vorden, een van de andere bedrijven van Van Veluwen. Daarnaast was het personeelsbestand door een eerdere saneringsronde al uitgedund.

Het Wapen van Heeckeren opende twee jaar geleden haar deuren en mikte met een restaurant en biervriendelijk wijncafé op een brede doelgroep. Van Veluwen knapte voor de start twee jaar geleden het bedrijf op en ziet mogelijkheden voor een startende restaurantondernemer omdat boven het horecabedrijf een woning is.