Limonademerk Exota terug op de markt

Limonademerk Exota terug op de markt

Het destijds failliete frisdrankmerk Exota komt terug op de markt. Drie ondernemers uit Veghel blazen het bekende drankje nieuw leven in. Zondag 1 maart werd de frisdrank voor het eerst sinds jaren weer gepresenteerd op een beurs in Veghel.

'Het is een kwajongensstreek,' aldus Stefan van de Ven over het nieuwe frisdrankavontuur. Samen met nog twee andere ondernemers heeft Van de Ven het merk gekocht.

In een fabriek in Frankrijk zijn de eerste 60.000 flessen gemaakt. Het idee om iets met Exota te doen kwam op toen hij een oude fles vond.

Failliet
Exota is bekend van de affaire uit het begin van de jaren zeventig. Er werd gespeculeerd dat de limonade flessen zouden exploderen.

De VARA besteedde daar destijds veel aandacht aan. Door de negatieve aandacht daalde de omzet. In 1973 ging de Brabantse limonadefabriek failliet.

Exota
Samen met twee vrienden wil hij de frisdrank verkopen in de horeca en speciaalzaken. Het is volgens Van de Ven niet de bedoeling dat de flessen in de supermarkt terechtkomen.

Er zijn inmiddels acht smaken ontwikkeld voor twee maten flessen. De originele receptuur hebben de ondernemers niet kunnen achterhalen.

Bron: ANP