Robothotel opent in Huis ten Bosch

Robothotel opent in Huis ten Bosch

Een hotel, bijna volledig bemand door robots, opent haar deuren op 17 juli in het themapark Huis ten Bosch in het Japanse Nagasaki. Zowel receptionisten, portiers en kamermeisjes zijn zogenaamde 'actroids', acteur-robots die 'intelligente gesprekken' voeren en veel menselijke trekjes vertonen.

Het Henn-na Hotel (vrij vertaald: 'Vreemd/veranderend hotel') zal voor 90 procent uit robots bestaan. Deze intelligente robots spreken diverse talen, kunnen glimlachen en oogcontact maken en kennen tevens handgebaren. Het futuristische concept komt met name ten goede aan de efficiëntie en dus de prijs. 'Dit moet het meest efficiënte hotel ter wereld worden', aldus Huis Ten Bosch-directeur Hideo Sawada. Het doel is om Henn-na het meest futuristische low-cost hotel van de branche te maken.

Gezichtsherkenning op kamers

Ook een besparing op sleutels en kaarten is de gezichtsherkenning waarmee kamerdeuren geopend kunnen worden. Daarnaast worden de amenities tot het minimum beperkt en kunnen gasten alle extra's via een tablet bijbestellen. In plaats van airconditioning kunnen alle kamers lichaamswarmte detecteren en daarop de temperatuur aanpassen. Ook wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van zonne-energie.

Huis ten Bosch

In eerste instantie opent Henn-na met 72 kamers. In 2016 moeten daar nog 72 kamers bijkomen. In het hoogseizoen kunnen gasten bieden op kamers, vanaf zo'n €50. Het hotel staat in het themapark Huis ten Bosch in Nagasaki in Japan. Het in 1992 geopende park is een replica van een Nederlandse stad met daarin replica's van verschillende Nederlandse gebouwen als Huis ten Bosch, Kasteel Neijenrode en het Centraal Station Amsterdam.