The Dylan ambieert tweede Michelinster voor Vinkeles

The Dylan ambieert tweede Michelinster voor Vinkeles

René Bornmann, general manager van The Dylan in Amsterdam, spreekt de ambitie uit om met restaurant Vinkeles door te groeien naar een tweede Michelinster.

Bornmann, die dit jaar tien jaar gm is bij boutique hotel The Dylan in Amsterdam, doet zijn uitspraken over de sterambities in Misset Extra Hotel van 28 februari 2015.

'Ik zie meer potentie', zegt hij over het restaurant dat onder leiding staat van chef Dennis Kuipers. Vinkeles heeft momenteel een Michelin-ster. Het restaurant telt negen tafels en 40 couverts. 'We kunnen niet uitbreiden met het aantal couverts in het restaurant maar we willen wel richting de tweede ster. We zijn op de goede weg en willen nog meer kwaliteit en consistentie.'

Brigades

Daartoe is vorig jaar de keuken verbouwd en zijn wijzigingen doorgevoerd. 'We hebben nu twee brigades: een voor OCCO en de roomservice en een voor Vinkeles om nog betere kwaliteit te leveren.' Occo is de brasserieformule die in 2012 geopend is in The Dylan.

Salonboot

De afgelopen jaren zijn de f & b-activiteiten flink  gegroeid bij het Amsterdamse tophotel. Naast Occo is Bar Barbou geopend. Verder is vorig jaar Vinkeles on the water gelanceerd: een salonboot waar koks aan boord koken en waar mensen op sterrenniveau dineren.

Kruisbestuiving

Sinds het aantreden van Bornmann in 2005 was het uitbouwen van Vinkeles tot een restaurant met een identiteit en een destinatierestaurant het doel. 'Dennis Kuipers kwam en in 2009 volgde de ster. Inmiddels hebben we 17,5 punt in GaultMillau en staan we op de 33e plaats in Lekker. Vinkeles doet er toe in de culinaire wereld. Er is een kruisbestuiving van het destinatierestaurant met het hotel. Restaurantbezoeken op vrijdag en zaterdag leiden vaak tot overnachtingen.'
The Dylan staat op de 94e plaats van de top 100 van grootste merken en bedrijven van Misset Horeca.