Nederlandse ondernemer neemt vijfsterrenhotel-resort Egypte over

Nederlandse ondernemer neemt vijfsterrenhotel-resort Egypte over

Ondernemer Erwin Jager gaat het leegstaande vijfsterren City Hotel in Hurgharda Egypte overnemen. Zijn vastgoedbedrijf Barrows Investments neemt een belang van 100 procent in de hiervoor opgerichte ontwikkelingsmaatschappij in Cairo.

De overnamesom is niet bekendgemaakt. 'De hotelbranche is een dynamische wereld en met de vele recente buitenlandse investeringen in de infrastructuur van Egypte is het nu de juiste tijd om in te stappen tegen gunstige voorwaarden. Banken zijn bereidwillig in het verstrekken van financieringen en de overheid verleent tevens haar medewerking aan nieuwe initiatieven', laat Erwin Jager weten.

Hoge bezettingsgraad

De ondernemer ziet mogelijkheden in Egypte omdat de bezettingsgraad hoog is in deze hotels. Duikers komen er vanwege de koralen. Daarnaast zijn het klimaat, de centrale ligging en de cultuurhistorie trekkers. Verder heeft Hurgharda onlangs haar nieuwe airport terminal geopend.

Integratie

Daarnaast meldt Jager dat de aankoop zorgt voor een verdere focus van de kernactiviteiten in de verdere ontwikkeling en uitbreiding van commerciële vastgoedprojecten van zijn bedrijf. Op dit moment is zijn er gesprekken met drie exploitanten die interesse hebben getoond in dit project. Iintegratie van de hotelformule binnen het project staat op de planning.

Vrachtwagens

De overname van dit vastgoedproject komt niet uit de lucht vallen. Al enige tijd reist Erwin Jager naar Egypte om daar vrachtwagens en getrokken materieel naartoe te exporteren.