Van Baak is oprecht over zijn keuze voor een vierde bedrijf. 'Ik vind het fantastisch om achter de counter te staan en contact te hebben met mijn klanten, maar ik had niet de ambitie om dat te doen tot mijn 65e. Door deze uitbreiding verwacht ik een zodanige omzet te gaan genereren dat het bedrijf rendeert met mij in de rol van manager.'
Spare Rib Express
Onder de vlag van Van Baak Horeca opereren verder nog - naast top 100-cafetaria Snackpoint Het Trefpunt - een Spare Rib Express en Lunchduck.nl. Burgerme is toegevoegd in het pand waar ook deze bedrijven zijn gevestigd en dat levert de ondernemer grote synergievoordelen op.
Extra ruimte
'Feitelijk waren alle voorzieningen al aanwezig: stroom, gas, koeling en dergelijke. We hebben wel extra oppervlakte moeten huren, maar dat ging om ruimte die al een tijd leeg stond en dat onderhandelt anders. En daarnaast extra medewerkers en meer vervoer voor de bezorgservice.'
Keuken
Door de uitbreiding is de keukenoppervlakte flink toegenomen. Van Baak: 'Die is nu drie keer zo groot en heeft een lengte van 22 meter. Daarvoor is een muur verwijderd. De productie vindt gescheiden plaats. Voor Burgerme heb ik in de spits drie extra mensen in de keuken staan.'
Opening
Burgerme opende vrijdag 14 februari. Van Baak spreekt van een superstart. 'We lopen al aan tegen onze productiecapaciteit. We hebben nu één hamburgerstraat, goed voor 350 burgers in een uur, maar die kan ik gemakkelijk verdubbelen. Daar heb ik tijdens de bouw al rekening mee gehouden.'
De beste zijn
In de komende editie van Snackkoerier, verschijningsdatum zaterdag 1 maart, meer over de keuze van Reinard van Baak voor een Burgerme. 'Ga je iets verkopen, dan moet je in dat segment de beste zijn', aldus de ondernemer.