Drie partijen hebben interesse in Van Geloven

Drie partijen hebben interesse in Van Geloven

Er zijn drie partijen over om Van Geloven - de marktleider in kroketten en andere bittergarnituur in ons land - over te nemen, zo meldt De Telegraaf. Eind 2014 mislukte een overname door NPM Capital, eigenaar van Royaan.

Dat er nu drie geïnteresseerden over zijn, is goed nieuws voor de aandeelhouders van Van Geloven, zo schrijft De Telegraaf.

Royaan

Twee jaar geleden strandde een verkooppoging nog op een 'nee' van de toezichthouder. Ook toen was NPM Capital geïnteresseerd om Van Geloven samen te voegen met zijn eigen Royaan.

Kwekkeboom en Van Dobben

Van Geloven, nu nog eigendom van investeringsmaatschappijen Lion Capital en Avedon Capital Partners, is bekend van het merk Mora. Royaan heeft Kwekkeboom en Van Dobben.

Bitterballen

Behalve in kroketten zijn beide ook groot in bitterballen en andere garnituur en snacks. Inmiddels zou de toezichthouder wel akkoord gaan, mits aan een aantal aanvullende eisen wordt voldaan.

Overname

Snackkoerier sprak in augustus uitgebreid met ceo Bart Bakker van Royaan. Tijdens dit video-interview werd onder andere gesproken over die mislukte fusie. Het gehele interview is hieronder te bekijken.

Bron: ANP MediaWatch