Geert-Jan Vaartjes nieuwe executive chef van Outrigger Mauritius

Geert-Jan Vaartjes nieuwe executive chef van Outrigger Mauritius

De Nederlandse chef-kok Geert-Jan Vaartjes is benoemd tot executive chef van het Outrigger Mauritius Beach Resort.

‘Met chef Geert-Jan Vaartjes aan het hoofd van de keukenbrigade zullen we onze gasten verrassen met een grote variëteit aan innovatieve, verfijnde gerechten van een niveau dat niet vaak gezien wordt in Mauritius’, meldt Pieter van der Hoeven, general manager van het resort.

Werd er eerder veel gebruik gemaakt van uit Europa ingevlogen specialiteiten, nu zal volgens Van der Hoeven in de diverse restaurants van het Outrigger Mauritius de nadruk liggen op het gebruik van verse, lokale producten.

Verfijnd eten

Volgens Van der Hoeven is het Outrigger Mauritius een relaxed en stijlvol resort zonder dresscode. ‘Onze positionering is ultra-casual, maar absoluut verfijnd. Dit wordt gereflecteerd in al ons eten, van de hotdogs met foie gras tot de vlakbij het hotel gevangen gigantische geelvintonijn die voor je ogen wordt klaargemaakt.’

Voordat Vaartjes naar het Outrigger Mauritius kwam, was hij chef de cuisine van Bilderberg Landgoed Lauswolt. Hij kon toen al bogen op ervaring opgedaan bij De Librije in Zwolle (drie sterren) en De Bokkedoorns in Overveen (twee sterren). Hij vertrok vorig jaar naar het Outrigger Mauritius Beach Resort, dat in april 2014 de deuren opende.