Unieke samenwerking De Hoefslag en BHG

Unieke samenwerking De Hoefslag en BHG

Karl van Baggem van De Hoefslag in Bosch en Duin en Marco en Rob Peek van Brothers Horeca Groep (BHG) in Bunnik slaan de handen ineen voor een volgens hen unieke samenwerking in horecaland. Gezamenlijk gaan zij de exploitatie van het gerenommeerde restaurant - mét Michelinster - op zich nemen.

‘Een ster verdienen is een ster koesteren’, is de visie van patron-cuisinier Van Baggem. En dit blijft de brigade van De Hoefslag onder leiding van Van Baggem onveranderd nastreven. Voor gasten van De Hoefslag zal er op het oog weinig veranderen. Achter de schermen gaan beide partijen echter met de kennis en knowhow van BHG werken aan verbetering van de bedrijfsvoering en het management van De Hoefslag.

‘Ik kan me volledig gaan focussen op de keuken van De Hoefslag, waardoor ik mijn culinaire creativiteit optimaal kan gaan benutten, zonder me zorgen te hoeven maken over het operationeel management van het bedrijf’, aldus Van Baggem.

Win-winsituatie

Het is voor beide partijen een win-winsituatie. Van Baggem heeft met BHG een solide partner om langetermijnplannen voor De Hoefslag te kunnen realiseren. Voor BHG wordt een langverwachte ambitie om een restaurant in het hogere segment aan haar stal toe te kunnen voegen, realiteit. Daarbij is de kennis en creativiteit van Van Baggem een aanwinst voor de organisatie.

Karl van Baggem, in 2005 door restaurantgids GaultMillau uitgeroepen tot Nederlands Culinaire Belofte van het Jaar, zwaait sinds 2008 de scepter in De Hoefslag. Met zijn kwaliteiten en tomeloze energie zorgde hij er met zijn brigade voor dat Michelin in 2009 De Hoefslag na jaren van afwezigheid weer een ster toekende. In 2015 behaalde het restaurant een 26e plaats in de Lekker Top 100.

Brothers Horeca Groep

Brothers Horeca Groep uit Bunnik heeft een negental locaties onder haar vlag, waaronder De Landgoederij en Kasteel Cammingha in Bunnik, evenementenlocatie Studio A12 en een vijftal restaurants in Midden-Nederland.