Conijn en Jansen winnen De Slag op Schelde

Conijn en Jansen winnen De Slag op Schelde

Sous-chef Jelle Conijn en leerlingkok Yorrick Jansen van het Amsterdamse tweesterrenrestaurant Ciel Blue hebben maandag de kookwedstrijd De Slag op de Schelde gewonnen. Het duo ging op rondvaartschip Afriana de strijd aan met vijf andere duo's.

De wedstrijd De Slag op de Schelde speelde zich af rond het thema asperges met fruits de meruit de Oosterschelde. De equipe van Ciel Bleu zette een in olijfolie en balsamico gemarineerde kreeft op tafel, aangevuld met in kerrie gekookte mosselen, in witte wijn bereide kokkels, crème van zeekraal, crème van oester en crème van wakame, vier bereidingen van witte asperges, zeekraal, zeevenkel en zeebanaan en schuim van gastronomisch zeewater. Daarbij een cocktail van tigergin, tonic en ijsparels van algen.

Balans
De jury met daarin de topkoks Edwin Vinke (De Kromme Watergang), Dick Middelweerd (Treeswijkhoeve), meesterkok Sjaak Jobse en de sommeliers Mike Dooms (De Kromme Watergang) en Paul Labruijere (sommelier Katseveer) vond dit het beste en meest gebalanceerde gerecht. Lees hier welke chefs met zeebenen de strijd met elkaar aangingen. 

Mazie
Een persjury zette de equipe van het Haagse restaurant Mazie op de eerste plek: Takis Panagakis en Samantha Bijsterveld.

De Wig
Vanuit Zeeland had zich restaurant De Wig uit Renesse ingeschreven. Hun tartaar van zeebaars uit de Oosterschelde viel buiten de prijzen. De kookwedstrijd op de Oosterschelde was op touw gezet door Hans Everse van het Koksgilde Zeeland en Rutger en Jessica van der Weele van sterrestaurant Katseveer.