170 hotelgasten Hof van Wageningen geëvacueerd om brand

170 hotelgasten Hof van Wageningen geëvacueerd om brand

De brand die vanochtend woedde in het hotel en congrescentrum Hof van Wageningen, is onder controle. Alle gasten zijn uit het hotel gehaald, aldus de brandweer.

Het hele gebouw aan de Lawickse Allee in Wageningen werd woensdagochtend in alle vroegte ontruimd. Minstens 170 mensen moesten halsoverkop naar buiten. Zij worden opgevangen in een theater in de buurt. Zeker acht mensen hadden rook ingeademd en moesten worden nagekeken door ambulancemedewerkers.

Volgens gegevens van het hotel hadden 225 mensen een kamer geboekt. Of zij ook allemaal in het pand waren toen de brand uitbrak, is nog onduidelijk. Brandweerlieden liepen alle kamers na om er zeker van te zijn dat er niemand was achtergebleven.

Liftschacht

De brandweer kreeg rond 05.00 uur een melding over de brand en rukte met groot materieel uit om die te bestrijden. De brand ontstond waarschijnlijk in een liftschacht en breidde zich uit over zeker drie verdiepingen. Brandweerlieden konden voorkomen dat de brand uitslaand werd. Wel kwam er veel rook vrij.