Motel One opent deuren eerste Nederlandse vestiging

Motel One opent deuren eerste Nederlandse vestiging

De Duitse budget designhotelketen Motel One heeft donderdag 6 augustus haar eerste Nederlandse vestiging, in  Amsterdam, geopend. Het nieuwe hotel heeft 320 kamers die vanaf €69 beschikbaar zijn.

De eerste Nederlandse vestiging van de Duitse budget designhotelketen ligt tegenover beurs- en congrescentrum RAI. Op loopafstand en op 400 meter van het gelijknamige station.

Gratis wifi
Motel One krijgt 320 kamers, die vanaf €69 beschikbaar zijn. Elke kamer is uitgerust met boxspring, bureau, fauteuil, airconditioning, flatscreen-tv en een badkamer met regendouche. Eénpersoonskamers zijn al vanaf €69 beschikbaar, tweepersoons vanaf €84. In Motel One-vestigingen zijn gebruik van de One Lounge iPad en WiFi gratis.

Couleur locale
Motel One beschikt over een lounge die 24 uur per dag open is en dient als woonkamer, bar en ontbijtcafé. Zoals elke Motel One-vestiging heeft het interieur van de ‘One Lounge’ Amsterdam ook een couleur locale en zie je overal fietsen, tulpen en de Amsterdamse grachtenpanden terugkomen.

Toonaangevend in budgetsegment
Motel One beschikt momenteel over meer dan 50 hotels en bijna 12.000 kamers. Het maakt het Duitse consortium tot één van de meest toonaangevende aanbieders in het budgetsegment. Dit jaar opende Motel One haar eerste vestigingen in Londen, Praag en Maagdenburg en afgelopen juni  in Wenen en Manchester. In 2017 mikt het bedrijf op 74 hotels met circa 18.000 kamers.

Inkomsten groeien 29%
Motel One maakte donderdag 6 augustus ook de halfjaarcijfers bekend. De inkomsten in het eerste half jaar van 2015 groeiden met 29% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar (€115 miljoen in 2014). DeEBITDA -operationele kasstroom- groeide met 22% naar €43 miljoen