Syrco Bakker lanceert likeur met biologische duinkruiden

Syrco Bakker lanceert likeur met biologische duinkruiden

Sterchef Syrco Bakker, van Pure C* in Cadzand, lanceert zijn eigen likeur. Hierbas de las Dunas, Spaans voor duinkruiden, is geproduceerd in de geest van het Zeeland waar Bakker zijn faam verdiende: met biologische duinkruiden

Hierbas de las Dunas is een kruidenlikeur onttrokken aan 18 vèrse biologische en wilde kruiden uit duinen aan de Noordzee zoals duindoornbes, zeevenkel, wilde rucola, rozenbottel en vlierbloesem. Er komen 54 bereidingen aan te pas om Hierbas de las Dunas tot leven te brengen met natuurlijke toevoegingen zoals biologische graanalcohol, biologische rietsuiker en gevitaliseerd water.

Van rucola tot duindoornbes

Creator van Hierbas de las Dunas is de 31-jarige topchef Syrco Bakker, chef van Pure-C * Cadzand en oprichter van de stichting Inspired Events waarmee hij de foodregio Zeeuws-Vlaanderen promoot. Hij liet zich voor Hierbas de las Dunas inspireren op het Spaanse eiland Ibiza waar de traditionele Hierbas door de Spanjaarden zelf wordt gemaakt naar een geheim familierecept. Eenmaal terug in Nederland ontwikkelde Bakker een eigen recept voor een 100% biologische likeur met een persoonlijk signatuur en eigen smaak.

De kunst van de smaak

Hierbas de las Dunas is geschikt als aperitief, digestief of mix. Maar met de zomer voor de boeg zijn met name de cocktailvarianten favoriet. In dit kader maakten internationale beroemde topbartenders exclusief voor Hierbas de las Dunas  persoonlijke cocktailrecepten te vinden op www.hierbasdelasdunas.com.