Hertog Jan 'Het Elfde Gebod' keert tijdelijk terug voor KiKa

Hertog Jan 'Het Elfde Gebod' keert tijdelijk terug voor KiKa

Bierbrouwer Hertog Jan brengt samen met de Stichting Geniet & Geef voor KiKa het roemruchte bier 'Het Elfde Gebod' tijdelijk terug op de markt. De brouwerij zal twee maal 76 hectoliter brouwen, evenveel als het percentage kinderen dat op dit moment geneest van kanker.

Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel, is een jaarlijkse actie waarbij horecaondernemers geld inzamelen voor KiKa. Vanaf donderdag 1 september 18.00 uur is ‘Het Elfde Gebod’ verkrijgbaar op de tap van meer dan 160 Nederlandse cafés. Daarnaast brengt Hertog Jan het bier uit in kruikjes die verkrijgbaar zijn in geselecteerde slijterijen en supermarkten in heel Nederland.

'Mooi moment voor rentree'

De brouwers van Hertog Jan gaan het bier volledig volgens het recept brouwen dat dateert uit de jaren ‘90. Hierdoor zal volgens de brouwer Het Elfde Gebod weer exact dezelfde smaak krijgen. Meesterbrouwer Gerard van den Broek: 'We krijgen nog geregeld de vraag of ‘Het Elfde Gebod’ ooit nog terugkomt op de markt. De samenwerking met Stichting Geniet & Geef is voor ons het mooiste moment om aan dit verzoek gehoor te geven.'

Stichting Geniet & Geef

Sinds 2012 presenteert de Stichting Geniet & Geef ieder jaar een bijzonder bier. Initiator Gaius Voûte, ceo Bier&cO en bestuurslid van de Stichting Geniet & Geef: 'Momenten waarop je geniet, maken je er van bewust hoe goed je leven eigenlijk is. Stichting Geniet & Geef zet zich in om deze genietmomenten om te zetten in donaties voor het goede doel, donaties voor KiKa. Wij vragen ieder jaar een brouwer om voor deze actie een speciaal bier te brouwen.'

In de horeca en retail

Horecaondernemers uit het hele land nemen fusten van het speciale Geniet & Geef bier af en verkopen het in hun café. Dit jaar komen daar ook de drankenspeciaalzaken en supermarkten bij doordat het bier ook op kruikjes wordt afgevuld. De opbrengst gerealiseerd met de verkoop van het bier komt, na aftrek van directe kosten, volledig ten goede aan KiKa. Sinds de start in 2012 heeft Geniet & Geef ruim 150.000 euro opgebracht.

https://www.youtube.com/watch?v=iAo8YyQZO5U