De Pintelier Groningen op plek twee Café Top 100 2016

De Pintelier Groningen op plek twee Café Top 100 2016
Erik Harder (r) en zijn 'Harderkern'

Biercafé De Pintelier is de nummer twee van de Misset Horeca Café Top 100 2016. Een meer dan verdiend resultaat voor een bevlogen ondernemer, Erik Harder, die in Groningen een café weet neer te zetten dat tot de top van het land behoort.

Belgisch Café De Pintelier, zoals de naam officieel luidt, slaat als een bommetje in op de zintuigen. Het geroezemoes van de aanwezige gasten, de aanblik van vele snuisterijen aan muren en plafond en de opvallend frisse geuren. Hippe marketeers zouden spreken van ‘een totaalbeleving’.

Harderkern

Het sfeervolle café zit in de Kleine Kromme Elleboog, hartje Groningen. In de studentenstad is het jaarlijks een komen en gaan van studenten. Het heeft geen effect op het personeelsbestand van het café. Natuurlijk, er gaat wel eens iemand weg, er komt wel eens iemand bij, maar door de bank genomen is het stabiel. Zo’n 16 medewerkers heeft Harder in dienst, zes van hen vormen de ‘Harderkern’,

Speciaalbiercafé

Bijna 20 jaar geleden, in 1997, begon De Pintelier als een pilot van Jupiler. Dat het in korte tijd zou uitgroeien tot het type speciaalbiercafé dat nu zo populair is, was al snel duidelijk. Amper een jaar na de opening werd de zaak al toegevoegd aan het selecte gezelschap van de Alliantie van Biertapperijen (ABT). Inmiddels hebben Harder en zijn team ruim 100 bieren op fles en 27 kranen.

Top van het land

Alles bij elkaar levert dit De Pintelier een fraaie tweede plek op in de Café Top 100 2016. Een meer dan verdiend resultaat voor een bevlogen ondernemer die in Groningen, net als bijvoorbeeld Maastricht een échte caféstad, een café weet neer te zetten dat tot de top van het land behoort.

cafetop100


Bekijk hier de ranglijst van de Café Top 100 2016

Ook meedoen volgend jaar? Schrijf u dan hier alvast in.