Casper Reinders opent Bo Nam: 'Vietnamees met vleugje bistro'

Casper Reinders opent Bo Nam: 'Vietnamees met vleugje bistro'

Het Vietnamees restaurant Bo Nam heeft 12 november haar deuren geopend in Amsterdam. Het nieuwe initiatief van onder meer ondernemer Casper Reinders combineert Vietnamese cuisine met een vleugje Franse Bistro.

Het idee is ontstaan uit de jarenlange vriendschap tussen vijf Amsterdamse horecaondernemers en hun gedeelde liefde voor Azië. Initiatiefnemers Bao An Nguyen Phuoc en Nghia Huynh (Nghia N Nghia), Thuan Hoang (Blender), Casper Reinders (Jimmy Woo, Bo Cinq, Lion Noir, Chicago Social Club, A L’Elephant du Congo, Blue Boy d’ Amsterdam) en Ho Kai Yen (Dynasty, Bo Cinq, Lion Noir, Woo Bro’s) hadden allen voor ogen een zaak neer te zetten 'met een warm Oosters gevoel, zonder voor de hand liggende keuzes te maken'. Vandaar de cross-over met de Franse keuken en de keuze voor het minimalistische interieur.

Vietnamees met internationale intepretatie

Met Thuan Hoang als chef zet Bo Nam een menu neer dat authentieke Vietnamese smaken balanceert met creatieve internationale interpretatie. Er staan klassiekers op zoals de Pho Bo Nam (rijst noodle soep), de Bo Kho (Vietnamese Boeuf Bourgignon) en verse en gefrituurde rice paper rolls. Voor tijdens de lunch de Banh Mi (Vietnamese baguette), maar ook creaties zoals de Oesters van Bo Nam, Steak Tartare met Vietnamese condimenten of Carpaccio met vissaus.

Cocktailbar en bistro

Bo Nam heeft een post-minimalistisch decoratief interieur. Het biedt verschillende ruimtes, zoals een cocktailbar, een private-dining kamer en een bistro met een muur van 12 meter die door kunstenaar Skulljan met de hand in camouflage dessin is geschilderd. De zaak telt telt 150 vierkante meter, inclusief 40 vierkante meter terras. De ingang ligt aan de Lange Leidsedwarsstraat 53-59. Bo Nam is zes dagen per week geopend voor lunch en diner, wijn en cocktails. Van 12:00 tot 01:00 op dinsdag tot en met zondag.