Twintig jaar kokskleding van Chaud Devant

Twintig jaar kokskleding van Chaud Devant
Julius Jaspers krijgt van Van der Lee een bedrag van € 20.412 voor K.I.D.S

Het Amsterdamse bedrijf Chaud Devant met trendy chefskleding bestaat twintig jaar en dat werd afgelopen weekend groots gevierd in Explore in Muiden. Het werd een feestelijk jubileum, met een live band, dj's, voorstellingen en presentaties.

BNN-presentatrice Sophie Hilbrand.

'Een vriend van mij was chefkok, en die scheurde uit zijn broek. Toen ik de broek opraapte, vroeg ik me af of er geen leukere modellen op de markt waren,' vertelt founder/CEO Bianca van der Lee. Dat idee groeide uit tot een waar bedrijf, met meer dan dertig medewerkers en actief in 19 landen. Chaud Devant is ‘une belle histoire’. Tijdens het jubileumfeest kwamen oude advertenties, bonte kokskleding uit de jaren ’90 en verkleurde archieffoto’s voorbij. Collega’s en familieleden werden bedankt, topchefs kwamen het podium op en BNN-presentatrice Sophie Hilbrand praatte de avond vrolijk aan elkaar. De band Alderliefste en dj’s Ruben, Ferry en Ron zorgden voor de juiste muziek, en topchef Peter Lute had de lekkerste hapjes bereid.

Donaties voor het goede doel

En dan was er nog het goede doel van de avond. Chaud Devant heeft zich al eerder ingezet voor maatschappelijke projecten, zoals The Ocean Clean-up en Paswerk, en deze keer was het de beurt aan Stichting K.I.D.S. Deze stichting is opgericht door zes chefs, en bouwt weeshuizen voor kinderen in Vietnam en Cambodja. De hele avond lang kon er gedoneerd worden. En dat niet alleen: aan het eind van de avond verdubbelde Chaud Devant het ingezamelde geld en overhandigde van der Lee het totale bedrag van € 20.412 aan Julius Jaspers.