'Bloedbroeder' van Kompaan is Beste Bier van Nederland

'Bloedbroeder' van Kompaan is Beste Bier van Nederland
De brouwers van Kompaan: Jeroen van Ditmarsch (l) en Jasper Langbroek, die in 2017 met Bloedbroeder het Beste Bier van Nederland brouwden. (Foto: Hilko Visser)

Bloedbroeder van brouwerij Kompaan heeft de hoofdprijs van de Dutch Beer Challenge in de wacht gesleept. De Imperial Stout van de Haagse brouwerij kreeg de Mitra Award van Beste Bier van Nederland 2017 overhandigd in de Grote Kerk in Den Haag. Daar vond de opening van de Week van het Nederlandse Bier plaats.

Bloedbroeder van de Haagse brouwerij Kompaan is een Imperial Stout van 9,1%. Voor 'net dat beetje extra' is er voor gekozen port bij te doen. Dit geeft heeft het volgens de brouwer 'een mooi vol karakter en een mooi alcohol-warme afdronk.' Eerder won Bloedbroeder al de gouden medaille tijdens de Barcelona Beer Challenge in de categorie Russian Imperial Stout, en nu dus ook de hoofdprijs op de Dutch Beer Challenge 2017.

Dutch Beer Challenge

Van alle goudenmedaille-winnaars in de subcategorieën van de Dutch Beer Challenge, kreeg Bloedbroeder de hoogste cijfers van de jury. De winnaars van de subcategorieën werden reeds in maart bekendgemaakt; Bloedbroeder won in de categorie Stout/Porter. Dit jaar deden 83 brouwerijen met 300 verschillende bieren mee aan de Dutch Beer Challenge, in 21 categorieën.

Zie ook: Henri Reuchlin over Week van het Nederlandse Bier

Burgemeester slaat eerste vat aan

De bekendmaking van Het Beste Bier van Nederland, vond donderdag 11 mei plaats in de Grote Kerk in Den Haag, tijdens de opening van de Week van het

Week van het Nederlandse Bier, Burgemeester Den Haag, Pauline Krikke slaat eerste vat aan met Henri Reuchlin.
Kersverse burgemeester van Den Haag, Pauline Krikke, slaat het eerste vat aan. (Foto: Hilko Visser)

Nederlandse Bier. Om deze 6e week te openen, sloeg de burgmeester van Den Haag, traditiegetrouw, het eerste vat aan. Dit maal was het de eer aan de kersverse burgemeester Pauline Krikke.

Lees ook: Week van het Nederlandse Bier: 80 activiteiten door heel het land

Week van het Nederlandse Bier

'De Week' duurt nog tot en met 21 mei. Door heel Nederland worden zo’n 100 activiteiten georganiseerd om de consument de veelzijdigheid van Nederlands bier te laten ervaren. De Nederlandse Brouwerijdagen van 19 tot en met 21 mei sluiten ‘De Week’ af. Ruim 100 brouwerijen door heel het land openen dan hun deuren voor publiek.