Kwalitaria voor het eerst in de Misset Top 100

Kwalitaria staat dit jaar voor het eerst genoteerd in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken. De nieuwkomer heeft zelfs een plek in de top 50 bemachtigd.
Kwalitaria 4.0.

De formule staat dit jaar op plaats 32 in de Misset Horeca Top 100, met een omzet van 53,1 miljoen euro. De cafetariaformule van FFC gaat daarmee als Subway, Febo en Starbucks voorbij.

Gemiddelde besteding

Kwalitaria heeft de omzet in 2016 met ruim 11 procent zien stijgen ten opzichte van 2015. Martijn Boone, marketing manager, vertelt waar de omzetgroei vandaan komt: ‘We groeien sterk in het aantal winkels en daarnaast zien we een duidelijk verband tussen de introductie van onze concepten en de stijging van het aantal transacties en de gemiddelde besteding.’

De introductie van de burgers met vers gehakt van MRIJ-runderen was een groot succes voor Kwalitaria. Ook het feit dat meer locaties het bezorgconcept implementeerden, heeft volgens Boone bijgedragen aan de groei.’

Nummer één

Op nummer één in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken staat McDonald’s, met een omzet van 732 miljoen euro. De omzet van de Amerikaanse keten nam toe met 60 miljoen ten opzichte van 2015.

Jaarlijks stelt de redactie van Misset Horeca de Top 100 Grootste Bedrijven en Merken samen. Zo’n 120 bedrijven krijgen een formulier waarop ze omzet, aantal vestigingen en medewerkers, rapportcijfers, investeringsplannen en zakelijke hoogte- en dieptepunten kunnen invullen. De Top 100 is een rangschikking naar f&b- en logiesomzet in Nederlandse vestigingen over het voorgaande jaar.

Bekijk hier de complete Horeca Top 100 2017