Een nieuwe horeca-CAO? Wij hebben er al een!

Een nieuwe horeca-CAO? Wij hebben er al een!

Het is weer zover. Nadat in 2014 de gesprekken zijn gestopt, hebben KHN werkgevers en de vakbonden besloten te onderhandelen over een nieuwe Horeca CAO. De horeca is een dynamische, bruisende bedrijfstak, maar niet als het gaat om het vastleggen van collectieve arbeidsvoorwaarden.

Sponsored content door Nederlands Horeca Gilde

Wij wensen de betrokken partijen veel succes. Maar wie realistisch is, houdt ook deze ronde rekening met een langdurig, moeizaam onderhandelingstraject. Waarom? Vooral vanwege de neiging om met elkaar elke afspraak tot in de kleinste details vast te leggen. En let op: door middel van een Algemeen Verbindend Verklaring (AVV) kan de CAO aan alle niet NHG werkgevers worden opgelegd.

Een CAO in de geest van de horeca

Het kan ook anders. Dat bewijst het Nederlands Horeca Gilde (NHG). Wij hebben er al één! De 600 aangesloten werkgevers en hun medewerkers profiteren van een CAO die de geest van de sector weerspiegelt: flexibel, praktisch en met respect voor de eigen verantwoordelijkheid. De NHG CAO is in 1998 opgericht en, na onderhandeling met vakbond ABGP, tussentijds aangepast aan nieuwe ontwikkelingen. De NHG CAO biedt maximale ruimte om te onderhandelen over het salaris, om arbeid flexibel in te zetten en om contracten te verlengen. De NHG CAO dwingt werkgever noch werknemer in een keurslijf van regels.

Ook voor startende horecaondernemers

De horecasector groeit weer sterk. Nieuwe aanbieders verrijken het horecalandschap. Zij willen ondernemen, kansen pakken en hun medewerkers belonen voor wat zij waard zijn. Kortom, zij willen vrijheid. Die vrijheid is er bij het NHG en haar CAO. Is het verstandig om je daarbij aan te sluiten? Als horecaondernemer heeft u veel lastige keuzes te maken, maar deze keuze is dat niet.

Meer weten over het NHG en haar CAO?

Neem contact met ons op via 0900-9567, mail of kijk op onze website