Taco Bell breidt verder uit in Nederland

Taco Bell breidt verder uit in Nederland
© Twycer / www.twycer.nl

Na eerdere openingen in Eindhoven en Tilburg heeft Taco Bell, 's werelds grootste Mexicaans-geïnspireerde quick service restaurantketen, een derde vestiging in Nederland geopend.

De nieuwe Taco Bell is gevestigd op Centraal Station in Breda. Naast de beroemde Crunchy Taco’s, burrito’s en nacho’s, staan er quesadilla’s op de kaart die speciaal voor Nederland zijn ontwikkeld. Gasten hebben bij de meeste maaltijden de keuze uit vier verschillende soorten vlees, waaronder spicy chicken, grilled chicken, seasoned beef en slow cooked pulled pork, of een vegetarische variant met bonen. Alles wordt vers bereid in de open keuken. Naast frisdrank kunnen gasten ook een biertje bestellen.

Ontmoetingsplek

De nieuwe vestiging aan de centrumzijde van het treinstation wordt een ontmoetingsplek. Het design van het restaurant is geïnspireerd op Taco Bell’s roots in Californië, gecombineerd met lokale invloeden. Zo is het kunstwerk op één van de muren gemaakt door Hedof, een bekende Bredase kunstenaar. Het kunstwerk is onderdeel van de Blind Walls, die door heel Breda zichtbaar zijn.

Gratis wifi en oplaadpunten

Het restaurant in Breda is elke dag geopend van 11 uur tot 21 uur en heeft 50 zitplaatsen. Er is gratis wifi en er zijn oplaadpunten voor telefoons en laptops. Net als de Taco Bell-vestigingen in Eindhoven en Tilburg, heeft ook dit restaurant een 'open keuken', zodat gasten kunnen zien hoe hun producten vers bereid worden. In de zomer kunnen gasten ook buiten zitten op het terras.

Zuid-Californië

Taco Bell is ’s werelds grootste quick service restaurantketen met Mexicaanse invloeden en komt uit Zuid-Californië. Momenteel zijn er meer dan 360 Taco Bell-restaurants in 27 landen buiten de Verenigde Staten en het doel is om het merk internationaal uit te breiden naar 1000 restaurants in 2022. Het bedrijf en de franchisepartners hebben in totaal meer dan 7000 restaurants met een omzet van ruim $9 miljard. In 2022 wil het merk een omzet behalen van $15 miljard en 9000 restaurants wereldwijd hebben.