'The Basterd' is Lekkerste Hamburger Finest van Nederland

'The Basterd' is Lekkerste Hamburger Finest van Nederland

Laurentz Craane maakt de Lekkerste Hamburger Finest van Nederland. Craane won tijdens de eerste dag van Horecava 2018 met 'The Basterd' de vakwedstrijd Lekkerste Hamburger Finest.

Craane (30) werkt sinds drie jaar bij Iveau Burgers & Wijnbar in Arnhem. De vakjury prees de winnende hamburger vanwege de creativiteit in de creatie, de uitmuntende samenstelling en natuurlijk vanwege de ‘enorme smaakbom’ in de mond.

In Arnhem worden sowieso topburgers gebakken: ook de nummer 2 komt uit de Gelderse hoofdstad. Iveau Won overigens in 2016 deze wedstrijd ook al.

Lekkerste hamburger

Winnend Hamburger Finest - Laurentz Craane: The Basterd.

De vakwedstrijd Lekkerste Hamburger Finest is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionele makers en bedenkers, werkzaam bij hamburger specifieke zaken.

De opdracht was om live op het podium, binnen tien minuten, vijf indentieke broodjes te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. Er moest door de makers worden gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar vooral moest worden gelet op een uniek en spraakmakend karakter van de burger.

Top 3 Lekkerste hamburger

De volledige top 3 van de Lekkerste Hamburger Finest luidt als volgt:

#1: Laurentz Craane – Iveau Burgers & Wijnbar, Arnhem.

#2: Patrick Menzies – Popocatepetl The Mexican, Arnhem.

#3: Reiss Greenhalgh – Firma Pickles, Rotterdam.

Aan de finale van deze vakwedstrijd namen 13 deelnemers deel. De vakwedstrijd om de Lekkerste Hamburger Finest van Nederland is een initiatief van de stichting Lekkerste Wedstrijden, in samenwerking met Hanos, Remia, Salomon FoodWorld en Carl Siegert.