Dit doen Syrco Bakker, Jan Smink en Casimir Evens met groenten!

Dit doen Syrco Bakker, Jan Smink en Casimir Evens met groenten!

Groenten zijn dé trend voor 2018. Dat lieten chefs als Syrco Bakker (Pure C*), Jan Smink (De Librije***), Casimir Evens (Vane), Menno Post (Olivijn) en Erik de Mönnink (De Swarte Ruijter*) zien tijdens ons IAMCHEF event. De uitdaging: hoe bereik je het wauw-effect met creatieve groentebereidingen?

Sponsored content door Nestle Professional

Het draait om creativiteit

Zo’n honderd chefs schoven aan tijdens Meet Vegetables, ons IAMCHEF event dat volledig draaide om de creatieve kant van groentegerechten. Syrco Bakker (Pure C*) trapte meteen goed af. Met Seaweed Treasures liet hij vijf bereidingen zien, telkens met een andere variant verse zeewier. Niet alleen de balans in de gerechtjes was boeiend, maar zeker ook de balans op het bord. Met groenten als de ster speelden vlees en vis een ondersteunende rol. Casimir Evens (Vane) benadrukte dat het in zijn groentecreaties vooral draait om één ding: diepgang. Zijn gerecht met ui, toch wel één van de meest simpele groente die er is, liet een keur van technieken zien. Barbecueën, fermenteren, poffen; alles om de smaak zo vol en diep mogelijk te krijgen.

Storytelling op het bord

In het sierlijke gerecht van Erik de Mönnink (De Swarte Ruijter*) speelden een aantal wild geplukte groenten een hoofdrol. Interessant, niet enkel omdat de lekkerste groenten soms letterlijk naast de keukendeur groeien, maar bovendien omdat het qua storytelling een slim ingrediënt is. Hoe lokaal wil je het hebben?
Menno Post, die binnenkort zijn eigen restaurant Olivijn opent in Haarlem, verrijkte zijn paddenstoelen met een vleesbereiding. Geïnspireerd op Southern BBQ presenteerde hij een ‘pulled paddenstoel’. Jan Smink (De Librije***) combineerde zijn groenten met een grensverleggende techniek: 3D printen. Hoewel zo’n printer in je zaak zeker een eye catcher is, bleef ook in dit gerecht de smaak het belangrijkste uitgangspunt.

CHEF Liquid Concentrates

Alle gerechten hadden, naast groenten, één gemeenschappelijk ingrediënt: de producten van CHEF. Onze CHEF Natural Fonds zijn ideaal als basis voor sauzen en jus, de Liquid Concentrates zijn sterk geconcentreerde smaakverrijkers op basis van natuurlijke ingrediënten. Ze zijn geschikt voor vele toepassingen gedurende het gehele kookproces en voegen diepgang toe aan je gerechten. Zeker met groentegerechten de perfecte tool voor jouw creativiteit. Dankzij de vloeibare vorm en lichte kleur zijn ze veelzijdig toepasbaar, zowel koud als warm. De CHEF Liquid Concentrates zijn bijvoorbeeld te gebruiken bij de bereiding van een saus, maar ook in vinaigrette, bouillon, dressing of marinade.

De voordelen van CHEF Liquid Concentrates:

  • Glutenvrij
  • Intense en natuurlijke smaak
  • Helder en licht van kleur

Zelf aan de slag? Bekijk de technieken of vraag een gratis sample van CHEF Liquid Concentrate aan via www.iamchefmagazine.nl