Flower Burger brengt roze, blauwe en zwarte hamburgers naar Nederland

Flower Burger brengt roze, blauwe en zwarte hamburgers naar Nederland
Cherry Bomb Burger

De veganistische hamburgerketen Flower Burger uit Milaan opent op 27 juli een vestiging in Rotterdam. Het concept staat vooral bekend om bijzonder kleurrijke burgers.

Flower Burger is in 2015 opgericht in Milaan en heeft zeven zaken in Italië. Op de menukaart staan 100 procent veganistische burgers gemaakt met natuurlijke ingrediënten. De broodjes zijn zeer opvallend; ze worden gekleurd met natuurlijke kleurstoffen. Zo is de Cherry Bomb Burger roze gekleurd met kersenextract. Het zwarte broodje van de signature Flower Burger is gemaakt met plantaardige koolstof en de Spicy Chickpea Burger is geel dankzij de toevoeging van kurkuma.

Menu en prijzen

Het menu is beperkt, met vijf verschillende huisgemaakte hamburgers en elk kwartaal een speciale ‘limited edition’ burger in een nieuwe kleur. Daarnaast zijn er gekruide aardappeltjes en zelfgemaakte sauzen te verkrijgen, uiteraard veganistisch.

De prijs voor de burgers varieert van € 7 tot € 10. Wie een menu met chips en drinken bestelt, krijgt 10 procent korting. Iedere maandag, ‘meatless monday’, is alles 15 procent goedkoper.

De vestiging in Rotterdam wordt gerund door franchisenemer Caroline de Bruin, die het concept in Rome ontdekte. De zaak heeft binnen 48 zitplaatsen. Later komt daar nog een terras bij, met 12 zitplaatsen.

Interieur van Flower Burger

Ook de huisstijl van de Italiaanse hamburgerketen is kleurrijk, met onder meer een grote olifant aan het plafond en een lichtspel aan de muur. De naam is geïnspireerd door bloemen als symbool voor het verspreiden van positiviteit, vreugde en liefde. Dit is ook de missie van het Flower Burger team: werken vanuit passie en respect voor de natuur en het verspreiden van een ‘happy-feeling’. Het toeval wil dat in het pand van Flower Burger voorheen een bloemist zat.

Flower Burger opent op 27 juli op de hoek van de Hoogstraat en Mariniersweg in het centrum van Rotterdam.