Internationaal concept Soho House opent in Amsterdam

Internationaal concept Soho House opent in Amsterdam

Voor wie er nog nooit van heeft gehoord: Soho House is een internationale membersclub en 'the place to be' voor leden die werkzaam zijn in de film, media en creatieve industrie. Zij kunnen hier werken, ontspannen, elkaar ontmoeten en inspireren. Een beetje exclusief is het wel; je moet lid zijn om gebruik te maken van alle faciliteiten. Er zijn echter ook publieke ruimtes, zoals het Italiaanse Cecconi's restaurant en de spa.

Wereldwijd zijn er inmiddels 23 ‘Houses’, in onder andere New York, Londen, Barcelona en Istanbul. En sinds deze zomer dus ook in Amsterdam, in het Bungehuis. Dit imposante art deco gebouw is eigendom van Aedes Real Estate. In zo’n twee jaar tijd heeft het zes verdiepingen tellende gebouw een complete metamorfose ondergaan: er zijn tientallen hotelkamers, een gym, dakterras met zwembad, wellness faciliteiten, bibliotheek, een bioscoop en meerdere restaurants gerealiseerd.

Zes tapbieren op elke bar

Soho House heeft het complete interieur zelf laten ontwerpen. Elke ruimte heeft een eigen sfeer. Hierdoor is een unieke uitstraling ontstaan die we nog niet kennen in Nederland. Ook de tien barmeubels (waarvan eentje buiten op het dakterras!) zijn het neusje van de zalm; elke bar heeft maar liefst zes verschillende bieren op de tap.

Omdat de installatie van de barmeubels en koelcellen een technisch uitdagend proces was, heeft Aedes al in het beginstadium Van Duijnen Horeca Service bij het project betrokken. Van Duijnen bedacht en installeerde een vernuftig biersysteem, volgens de laatste operationele, technische en esthetische eisen.

Creatieve oplossingen

Zo’n groot pand, zoveel werk; er waren vanzelfsprekend veel partijen betrokken bij de realisatie van Soho House. Dat vereist een goede samenwerking op de werkvloer. Je moet flexibel zijn, creatief mee denken en snel schakelen. Het team van Van Duijnen voelde zich als een vis in het water in al deze bedrijvigheid. In overleg met de opdrachtgever werden twee centrale bierkoelcellen gecreëerd met gekoppelde kleine vaten (want met zes verschillende bieren op elke bar werken grote biertanks niet), plus alle pythontracés naar de centrale koelinstallatie op het dak.

Een bezoek waard

Van Duijnen klaarde een omvangrijke en specialistische klus, maar door de ervaring met complexe biersystemen in de A’dam Toren en Ziggo Dome verliep alles volgens plan. Deze zomer konden de deuren van Soho House Amsterdam na twee jaar hard werken worden geopend! Bijna overbodig om te zeggen dat het zeker de moeite waard is om een keer een bezoek te brengen aan het historische pand aan de Spuistaat. En als je daar dan toch bent, trakteer je jezelf natuurlijk op een van de zes perfect gekoelde bieren van de tap!

Dit artikel is aangeleverd door www.vanduijnenhoreca.nl