Kokskleding aanschaffen? Waar moet je op letten?

Kokskleding aanschaffen? Waar moet je op letten?

Lekker koken, dat lukt alleen met kleding die lekker zit. Maar natuurlijk moet kokskleding aan meer eisen voldoen. Ook hygiëne en functionaliteit spelen een grote rol. Er moet in de keuken tenslotte voldaan worden aan de nodige wet- en regelgeving. Proforto is expert in bedrijfskleding en zet hier de mogelijkheden op een rijtje zodat de aanschaf van kokskleding eenvoudiger wordt.

Waar moet je bij de aanschaf van kokskleding op letten?

De koksmuts

Een koksmuts voorkomt dat er haren in het eten komen. Vanuit hygiënisch oogpunt is een koksmuts dan ook strikt noodzakelijk. Natuurlijk kunt u kiezen voor de traditionele witte koksmuts, maar tegenwoordig zijn er veel meer variaties in kleuren en modellen mogelijk. Zo geeft u uw eigen signatuur aan uw kokskleding, waardoor u niet alleen in uw gerechten, maar ook in uw kleding uw eigen stijl uitdraagt.

Koksbuis en koksbroek

Een goede koksbuis en koksbroek beschermen u tegen vuil en spetters. Dat lukt het beste als de kleding mooi aangesloten om uw lichaam zit. Van kokskleding wordt nogal wat gevraagd, want tegelijkertijd wilt u wel optimale bewegingsvrijheid en moet het materiaal tegen een stootje kunnen. Een schort geeft extra bescherming en zorgt er bovendien voor dat de broek een langere levensduur heeft.

Natuurlijk kunt u ook hier kiezen voor een eigen stijl, zeker als u naast uw werk in de keuken graag de gasten aan tafel bezoekt. Er is een wereld aan mogelijkheden in kleuren en stijlen. Witte kokskleding is vanuit hygiënisch oogpunt altijd een slimme keuze: u ziet vlekken direct zitten en wast de kleding daardoor ook op tijd. Proforto heeft een ruim assortiment kokskleding in alle stijlen en kleuren.

Schoenen met antislip zool

Goed passende schoenen, zowel in de lengte als in de breedte, zijn het startpunt van een goede schoen. U staat en loopt zoveel dat ademende eigenschappen daarnaast een must zijn. Zo voorkomt u overmatige transpiratie en gezwollen voeten. Daarnaast zijn schoenen met een antislipzool een goede keuze. De meeste ongelukken op de werkvloer gebeuren door uitglijden, struikelen of verstappen, terwijl dit in veel gevallen eenvoudig te voorkomen is.

Kokskleding onderhouden

Veel kokskleding is wasbaar op 90 graden. De vraag is of u dat zelf wilt doen of laat doen. Als u alle kleding zelf wast of door uw personeel laat wassen, bespaart u natuurlijk kosten. De kwaliteit is hier alleen niet mee gewaarborgd. Het risico op verkleuring en verkeerde wasprogramma’s is een stuk groter, waardoor vlekken soms niet meer uit de kleding gaan en er kleurverschillen ontstaan.

Kokskleding laten bedrukken of borduren

Het bedrukken of borduren van kokskleding heeft veel toegevoegde waarde. Een mooi geborduurd logo geeft een verzorgde en chique uitstraling. Een slimme slogan of pakkende tekst kan de aandacht van klanten langer vasthouden, wat de naamsbekendheid en het merkbewustzijn verder vergroot. Zeker als u in het zicht van uw klanten staat, bijvoorbeeld in een open keuken, maakt u met uw kleding de eerste indruk. Daarna pakt u ze natuurlijk in met het lekkere eten, zo vormen sfeer, beleving en eten een totaalconcept.

Meer weten over de aanschaf van kokskleding? Proforto is expert in bedrijfskleding en kan u alles vertellen over de aanschaf van kokskleding. Onze medewerkers helpen u graag verder met al uw vragen.

Dit artikel is gesponsord door Proforto.