Belg Bartholomeeusen directeur bierbrouwer AB InBev Nederland

Belg Bartholomeeusen directeur bierbrouwer AB InBev Nederland

Nicolas Bartholomeeusen (30) start per 1 januari 2019 als nieuwe directeur van bierbrouwer AB InBev Nederland. Hij volgt Martin Yntema op, die commercieel eindverantwoordelijk wordt voor het retail kanaal van AB InBev in het Verenigd Koninkrijk. Bartholomeeusen werkt sinds 2011 bij AB InBev en vervulde sindsdien diverse managementposities, onder meer in het Verenigd Koninkrijk, België en Hongarije.

Nicolas Bartholomeeusen (1988) startte in 2011 als Global Management Trainee bij AB InBev. Hier was hij onder meer actief in de Dommelsche Bierbrouwerij als process ingenieur. Hierna heeft hij verschillende managementfuncties vervuld  bij de bierbrouwer.

Bartholomeeusen werkte onder andere als Commercial Teamlead in het Business Service Center in Budapest en als Finance Manager van de brouwerijen in Leuven en Belle Vue. Vervolgens werd hij in maart 2015 Hoofd Commercial Finance in het Verenigd Koninkrijk. Sinds december 2016 vervult de Belg de rol van Finance & Strategic Planning Director in het Verenigd Koninkrijk & Ierland.

AB InBev Nederland: lokale en internationale bierbrouwer

Bartholomeeusen zal per 1 januari in zijn nieuwe functie als directeur van AB InBev Nederland starten. AB InBev Nederland maakt onderdeel uit van het beursgenoteerde AB InBev, dat met een portfolio van meer dan 500 merken en zo'n 183.000 medewerkers wereldwijd actief is. In Nederland zijn ongeveer 550 mensen werkzaam en voert de bierbrouwer lokale en internationale merken, zoals Jupiler, Leffe, Hertog Jan, Dommelsch, Hoegaarden en Corona.

Het Nederlandse kantoor is gevestigd in Breda en bestaat in Nederland uit de Dommelsche Bierbrouwerij in Dommelen en de Hertog Jan Bierbrouwerij in Arcen. Ook heeft het elf regionale distributiekantoren verspreid over het hele land, een landelijk distributiecentrum en een eigen Horeca Technische Service afdeling.