Street food óók in restaurants

Street food óók in restaurants

Street food is een blijvende en groeiende trend die ook steeds meer in restaurants zijn intrede doet. Daarom lanceert Santa Maria een nieuw assortiment Street food kruidenmixen en sauzen dat helpt om eenvoudig smaakvolle Street food te bereiden. Ideaal voor restaurants die gasten willen verrassen met veelzijdige gerechten, maar die tegelijkertijd met een beperkte brigade werken.

Santa Maria, tot nu toe vooral bekend van Tex Mex, heeft zich laten inspireren door Street food-eetkraampjes en foodtrucks van over de hele wereld. Street food is zonder twijfel een van de grootste foodtrends van dit moment.

Nieuwsgierige consumenten zijn steeds op zoek naar nieuwe food-avonturen en zijn bereid meer te betalen voor eenvoudige maar kwalitatief hoogstaande gerechten. Dus waarom zou trendy Street food ook niet in het restaurant op het menu gezet kunnen worden ?

Gemak en constante hoge kwaliteit belangrijker

De essentie van Street food is om één gerecht te perfectioneren. Voor een restaurant met een grotere kaart, veel bezoekers in korte tijd, of een beperkte brigade is dit uiteraard een grote uitdaging. Dit maakt het lastiger om op deze margerijke trend mee te liften. Het nieuwe Street food-assortiment van Santa Maria helpt echter daarbij. Dat zit vooral in de kwaliteit van de kruiden, de juiste combinatie van smaken en inspirerende en tevens eenvoudig te bereiden recepturen.

Er is daarnaast een keur aan inspirerende vegetarische recepturen beschikbaar. Hierdoor is het mogelijk authentieke en gevarieerde Street food te serveren dat het restaurant kan onderscheiden van andere zaken.

Unieke smaken in een handomdraai

Het concept bevat een nieuw assortiment sauzen en kruidenmixen dat is samengesteld na uitgebreid onderzoek bij mensen met een grote passie voor food-to-go gerechten. De bekende Street food-smaken vanuit de hele wereld vormen de inspiratiebron.

Alles behalve gewoontjes

‘Onze 8 nieuwe sauzen, 6 rubs en 4 spice mixen zijn alles behalve gewoontjes. De Chipotle Sauce bijvoorbeeld. Dat is een pittige, rokerige en romige saus bereid met jalapenõs. Die geeft burgers pas echt pit. Elke saus kan met tal van gerechten worden gecombineerd; de mogelijkheden zijn eindeloos. Tevens zijn ze gebruiksvriendelijk door hun stand-open cap. Doordat deze nieuwe productlijn zo veelzijdig te gebruiken is, is het mogelijk de overgebleven mise-en-place optimaal te verwerken. Ook de recepturen zijn voorzien van veel basisingrediënten waardoor het eenvoudig blijft in de keuken en er weinig verspilling van versproducten is’, laat National Accountmanager Ronald Cappendijk weten.

Gemakshero’s zijn de Pickling en Kimchi Spice Mix

Er zijn twee Spice Mixen die er qua gemak en innovatie echt uitspringen, zo vertelt Ronald Cappendijk. ‘Met de Pickling Spice Mix en Kimchi Spice Mix heb je in slechts 1 uur de smaak van ingemaakte groente. Strooi bijvoorbeeld wat kruiden over rode ui, kool, komkommer of tomaat, laat het 1 uur intrekken en klaar. Zo heb je eenvoudig een lekkere garnituur voor hamburgers.

Reacties zijn lovend

De reacties vanuit catering en fast casual dining zijn lovend. We merken dat koks graag met onze producten werken. We verzorgen demo’s bij onder meer cateraars waarbij we laten zien hoe eenvoudig een wereldse smaak gegeven wordt aan uiteenlopende gerechtjes.’

Het nieuwe Santa Maria Street food-assortiment is beschikbaar via Sligro, Bidfood, Makro en Hocras. Benieuwd geworden naar de producten en recepturen of vragen? Stuur een mail naar info@santamaria.eu.

Benieuwd naar de inspirerende recepten en het gehele assortiment? Ga naar santamariafoodservice.nl  

Dit artikel is gesponsord door Santa Maria.