Bunk Hotels heeft eerste vestiging in Utrecht geopend

Bunk Hotels heeft eerste vestiging in Utrecht geopend

Bunk Hotels heeft donderdag 20 juni de deuren van haar eerste vestiging geopend voor publiek in de Westerkerk te Utrecht. De monumentale kerk  biedt een café, restaurant en bar met zelfgebrouwen bier, maaltijden vanuit de wereldkeuken vanaf 10 euro en lange tafels om aan te eten, borrelen, werken of gewoon te hangen.

De eerste vestiging van de nieuwe hotelgroep Bunk Hotels heeft haar deuren in Utrecht geopend na een intensieve verbouwing van een jaar. In Amsterdam wordt zeer binnenkort een tweede BUNK vestiging geopend in de St. Ritakerk in Amsterdam Noord.

Samenkomen in de kerk

Vroeger kwam de buurt samen in de Westerkerk en Bunk wil deze buurtfunctie terugbrengen. In een intiem interieur vol kunst en authentieke elementen uit het voormalig kerkmeubilair, wordt veel georganiseerd. Soms laten zij het oude orgel weer klinken, soms zie je er een optreden van een singer-song writer. Alle evenementen zijn gratis toegankelijk.

De 45 kamers zijn compact maar zo ingericht dat 'iedere centimeter' is gebruikt. Voor backpackers is er de hostelruimte met 60 pods; capsules met een bed erin die middels een geluids- en lichtwerend gordijn kunnen worden afgesloten voor privacy.

Eten en drinken

Vanaf 7.00 tot 22.30 uur biedt het restaurant keuze uit duurzame vlees- en visgerechten, ook als vegetarische variant. In de keuken wordt gekozen voor betaalbare en biologische streekproducten en wordt gelet op eventuele voedselverspilling. Elke dag is vanaf 7.00 tot 10.30 uur 'stadsontbijt', met onbeperkt koffie, thee en sappen.

Bunk Hotels Utrecht

Met de drankkaart wil Bunk haar trots voor de stad laten zien. Koffie komt van de brander om de hoek, fris van lokale startups. En Naast het zelfgebrouwen Bunk Bier, staat ook een grote selectie bieren uit de streek op tap. Verder is het menu gevuld met onder meer wijnen en cocktails.