Drie horeca-ondernemers vertellen over hun bierkeuze

Drie horeca-ondernemers vertellen over hun bierkeuze

Ondernemers zoeken nog steeds naar een merkpils, maar willen de gasten ook iets betaalbaars bieden. Het antwoord hierop is Kroonbier.nl. Ondernemers die Kroon bier tappen doen dit met name door de goede prijs-kwaliteitverhouding, smaak en het gemak van next day delivery. Drie ondernemers vertellen hier waarom ze kiezen voor Kroonbier.nl.

Hein Martens, eigenaar van restaurant ‘Dende’, is enthousiast en hij geeft aan dat zijn gasten Kroon bier vooral lekkerder doordrinkbaar vinden dan de meeste andere bieren.

‘Wij hebben onze gasten blind twee tapbieren laten proeven en daar kwam uit dat Kroon bier bij 8 van de 10 gasten beter beviel dan het grotere merk.’ De voordelen voor Martens als ondernemer zijn volgens hem toch wel het snelle en makkelijke schakelen.

Hein Martens: 'Wij hebben gasten blind tapbieren laten proeven.'

Voor 20.00 uur besteld, volgende dag op de tap

‘Op het moment dat je je voorraad ziet slinken, dat je vanaf je mobiele telefoon een bestelling kunt plaatsen en het de volgende dag meteen in huis hebt. Dat is fantastisch! Een snelle levering betekent voor ons dat we onze voorraad op een mooi niveau kunnen houden, zonder dat je enorme stapels hebt liggen.’

Kwaliteitsbier voor een schappelijke prijs

Doordat de prijsstelling van Kroon bier zo laag ligt, kan Hein Martens dit meteen één op één doorvertalen in de prijs die hij rekent aan zijn gasten.

‘Voor onze gasten is het fijn dat zij kwaliteitsbier krijgen voor een hele schappelijke prijs en voor ons is het fijn dat we op een goede manier een normale marge kunnen behalen zonder extra bijkomende kosten. Met Kroonbier.nl kun je straight forward zaken doen en daar hou ik van.’ Bekijk hier zijn hele verhaal...

Kroon bier: proeven met gasten en personeel?

Vraag nu een gratis 20 liter fust Kroon Bier Pilsener aan*: Ja, ik wil proeven!

* Deze actie is alleen geldig voor eigenaren van een horecaoutlet (café, restaurant en/of hotel), drankenhandel en/of cateraar. De aanvrager mag niet eerder bij Kroonbier.nl hebben besteld om deel te kunnen nemen. aan deze actie. Maximaal 1 aanvraag per adres en e-mailadres. De ondernemer moet beschikken over een A-schuifkoppeling (Inbev, Grolsch 30/50 liter). Kroon witbier is uitgesloten van deze actie.

Flexibiliteit bij bestellen

Ezra Leeger, eigenaar van streekproductenboederij ‘De Heische Hoeve’, is van mening dat Kroonbier.nl een bepaalde flexibiliteit biedt met bijvoorbeeld bestellen.

‘Je bestelt vanaf je computer en het is snel geleverd. Dit is erg fijn, zeker als je onverwachts grote groepen krijgt en je je voorraad moet ophogen. Bestellen bij Kroon bier is makkelijk en laagdrempelig.’

Prijs-kwaliteit

De prijs-kwaliteitverhouding is volgens Leeger ook goed in orde. De reacties die zij ontvangt van gasten over Kroon bier zijn erg positief en ze vindt het zelf ook erg lekker.

Ze geeft aan dat prijs en marge natuurlijk ook altijd een rol spelen als je onderneemt. ‘Je moet kijken naar hoe je op een zo goed mogelijke manier kunt inkopen. Je wilt dat het bier een goede prijs, kwaliteit en smaak heeft… dat plaatje moet kloppen. De prijsstelling van Kroon bier klopt naar mijn mening. Het is gewoon een goed bier voor een goede prijs.’

Bier met een historie

Ezra Leeger: 'Het is snel geleverd.'

Kroon bier wordt op De Heische Hoeve veel ingezet bij bruiloften en partijen. Daarnaast speelt het bier ook een rol bij bijvoorbeeld BBQ’s die na afloop van bedrijfsactiviteiten worden georganiseerd.

Leeger geeft aan dat ze het erg belangrijk vindt dat toeleveranciers aansluiten bij het verhaal van De Heische Hoeve.

‘Kroon bier sluit hier goed bij aan. Ik vind het leuk dat Kroon bier een historie heeft. Dat het een regionaal bier is dat is ontstaan in 1627… dat geeft het bier een verhaal en een identiteit. Verder zijn we erg tevreden over het totaalpakket van Kroonbier.nl.’ Bekijk hier haar hele verhaal.

Mooi concept

Simone Hagenouw: 'De vrijheid die ik heb is fijn.'

Simone Hagenouw is eigenaar van een lunch en borrelzaak, genaamd ‘SIEM’. Hagenouw heeft gekozen voor Kroonbier.nl, omdat het een hele mooie prijs biedt en haar gasten het ontzettend lekker vinden.

‘De meesten hadden het nog nooit gedronken, maar ze zijn allemaal erg idolaat. Sommige mensen komen er zelfs speciaal voor terug.’

Ook is de eigenaresse positief te spreken over het concept van Kroon bier: ‘De vrijheid die ik heb als ondernemer om voor Kroonbier.nl te gaan is fijn. Ze doen niet moeilijk over of ik nou één vat bestel of 200.’ Ze vertelt hier meer...

Tips voor ondernemers

  • Mocht je vastzitten aan een contract met een andere brouwerij, dan kun je Kroon bier wellicht inzetten bij overige feesten en partijen of voor particulier gebruik. Controleer jouw contract op een afnameverplichting.
  • Er zijn ook ondernemers die Kroon tappen onder een eigen verzonnen naam. Dit is toegestaan. Wil je het merk wel actief voeren? Dan kun je bij Kroonbier.nl ook terecht voor alle accessoires die je nodig hebt om te kunnen tappen. Deze bestel je op de website tegen de inkoopprijs.
  • Consumenten vinden transparantie en afkomst steeds belangrijker. Wil je als horecaondernemer transparant zijn naar jouw gasten, dan sluit Kroon hier perfect op aan. Het stelt je als ondernemer in de gelegenheid a-merkkwaliteit te leveren voor een betere prijs dan de buurman.